De natuur is vol avontuur!

5 januari 2018
490
493
1

De natuur is mooi en laat iedere dag wel weer iets nieuws zien. Waar je ook bent, aan zee, in het bos, of midden in de stad: overal is natuur. Kijk maar eens om je heen: de boom in de tuin is natuur. De vogels in de lucht zijn natuur. De wind die langs je lichaam waait of de regendruppels die op je neus vallen: allemaal natuur! Wat vind jij het mooist aan de natuur?

Kinderdagverblijf

Zo zou een ochtend op het kinderdagverblijf kunnen beginnen. De kinderen zitten in een kringetje en samen met de leidsters praten ze gezellig over het seizoen. Wat hoort bij het najaar? Wat zie je dan buiten? Welke dieren kom je tegen? Kinderen vinden de natuur altijd een leuk onderwerp, want buiten bevindt zich een wereld vol avontuur!

Op pad in de natuur

Maaike Meijer van kinderdagverblijf De Droomboom [red.]: ‘Natuurlijk houden we het niet alleen bij praten: we gaan ook op pad! Jassen aan, laarzen aan…daar gaan we! Samen gaan we de natuur ontdekken en lekker een frisse neus halen. Buiten is van alles te beleven: paddenstoelen bewonderen, kastanjes zoeken, vogels uitzwaaien en stampen in de plassen. De natuur is iedere dag weer anders en als je daar de aandacht op legt, dan zie je de mooiste dingen.’

Lekker knutselen

Als we dan weer terug op het kinderdagverblijf zijn, is het altijd leuk om de ervaringen te verwerken in een mooi knutselwerk. Van kastanjes, satéprikkers en wol kun je superleuke spinnenwebben maken. En met gekleurd karton en doorschijnend papier maak je toverachtige herfstbladeren die prachtig voor het raam kunnen hangen.

Natuurlijke invloed

De natuur houdt zich niet aan regels en gaat alle kanten op. De ene dag is het zonnig en vredig en de andere dag stormt en regent het. We merken aan de kinderen dat ze in het najaar vaak wat drukker worden. Kinderen staan nog dichtbij hun gevoel en de natuur heeft invloed op hun gemoedstoestand. Het is dus eigenlijk heel logisch dat ze met hun gedrag de verandering in de natuur weerspiegelen. Ieder seizoen is uniek én ieder kind is dat ook!

Meer weten?

Kinderdagverblijf De Droomboom is een particulier kinderdagverblijf opvang biedt aan kinderen van 6 weken tot 4 jaar, gedurende 5 dagen per week tussen 07.00 en 18.00 uur. De kinderen worden begeleid en verzorgd door gekwalificeerde leidsters.

KDV De Droomboom
Aleida Lasonderweg 2 | 7555 SM Hengelo | 074-7630545 |
[email protected] | www.kdv-dedroomboom.nl
Deel dit artikel