kinderopvang

De beste kinderopvang voor je kind

11 juni 2019
234
233
0

Het is een fijn gevoel, wanneer je weet dat jouw kind goed wordt verzorgd en gezellige uren beleeft tijdens de opvang.

Inschrijven

Ben je zwanger en wil je na de bevalling weer gaan werken? Wacht dan niet te lang met inschrijven en vul het inschrijfformulier op de website in. Als je dit doet zodra de vermoedelijke geboortedatum bekend is, is de kans het grootst dat er straks een plek voor je baby is gereserveerd. Via de website kun je ook een rondleiding aanvragen. Inschrijven voor de buitenschoolse opvang (BSO) kun je doen wanneer je kind 3 jaar wordt. Omdat steeds meer mensen kiezen voor opvang bij Kinderopvang SKR is het aan te bevelen om je kind op tijd in te schrijven, zodat je verzekerd bent van een plek bij de BSO.

PINK-eltje

Bij een aantal peuterspeelgroepen biedt Kinderopvang SKR PINK-eltje aan, dat staat voor peuters in de klas. Kinderen van 3,5 jaar kunnen één dagdeel per week de PINK-eltje groep bezoeken. Zij doen die dag mee met alle activiteiten van groep 1 van de naast de speelgroep gelegen basisschool. Zo wennen zij alvast aan het ritme van het naar school gaan. Het is dan minder spannend om straks de overstap te maken naar de ‘grote’ school. De medewerker van de peuterspeelgroep is ook aanwezig. Samen met de basisschool wordt aan een doorgaande leerlijn gewerkt. Vaak bezoeken deze peuters ook meerdere dagdelen de peuterspeelgroep, maar dat is niet verplicht. Meedoen met PINK-eltje is gratis. Enige voorwaarde is dat het kind staat ingeschreven bij de samenwerkende basisschool.

Zomerpret

Op de BSO-locaties wordt het in de lange zomervakantie extra gezellig gemaakt. Voor de komende vakantie staan er weer leuke activiteiten op het programma, zoals verschillende workshops, dagjes uit en sport- en natuuractiviteiten. Ook wordt er regelmatig een uitstapje naar een grote speeltuin, dierentuin of pretpark gemaakt.

Tips!

Voor een zonnige dag:

 • Gebruik voor je kind (ook als het een donker huidje heeft) een zonnebrandmiddel met minimaal factor 30.
 • Smeer een half uur van tevoren in. Vergeet de randjes onder de kleding, op en achter de oren en de voeten niet.
 • Smeer iedere twee à drie uur en extra vaak wanneer je kind in het water of het zand speelt.
 • Smeer je kind ook in op een bewolkte dag of wanneer het in de schaduw speelt.
 • Houd kinderen tussen 12.00 uur en 15.00 uur in de schaduw.
 • Houd baby’s de hele dag in de schaduw.
 • Sluit een kinderwagen nooit helemaal af met een doek. Zorg voor voldoende ventilatie en kijk regelmatig of het goed gaat met je baby.
 • Geef je kind wat vaker te drinken op een warme dag.
 • Spelen in of bij het water? Blijf er altijd bij.
 • Onderweg? Zorg dat je altijd een petje, (droog) T-shirtje, zonnebrilletje en drinkwater bij je hebt.
 • Laat je kind nooit alleen achter in de auto, ook niet heel even.

Toch een verbrand huidje?

Haal je kind direct uit de zon als je ontdekt dat de huid aan het verbranden is. Met een lauwe douche, bad of natte handdoeken kun je de huid meteen koelen. Smeer je kind daarna in met aftersun of een bodylotion met verkoelende en vochtinbrengende ingrediënten, zoals aloë vera. En laat het regelmatig water drinken om uitdroging te voorkomen.

Extra aandacht

Een verbrande huid is rood en pijnlijk en gaat later schilferen en jeuken. Soms ontstaan er zelfs blaren. De eerste symptomen beginnen meestal zes tot twaalf uur na blootstelling aan de zon, maar bij felle zon is het soms al na twee uur te zien. Wanneer een groot oppervlak van de huid verbrand is, kan je kind daar zelfs ziek van zijn. In het ergste geval krijgt het hoofdpijn, zwellingen, blaren, koorts, koude rillingen. Neem in dat geval contact op met een arts. Het is belangrijk dat het kind sowieso een paar dagen helemaal uit de zon blijft, zodat de huid rustig kan herstellen. Leg je kind in het geval van blaren uit dat het daar niet aan mag krabben, zodat er geen infectie kan ontstaan.

Over Kinderopvang SKR

Kinderopvang SKR is al sinds 1974 een professionele dienstverlener in de opvang van kinderen van 0 tot 13 jaar. Ondertussen is Kinderopvang SKR uitgegroeid tot de grootste aanbieder binnen Ridderkerk met vier dag-opvanglocaties, zeven buitenschoolse-opvanglocaties en zes peuterspeelgroepen. Er wordt een warme omgeving geboden, waarin kinderen zichzelf mogen zijn, én zich optimaal kunnen ontwikkelen. De medewerkers ondersteunen alle kinderen op een liefdevolle manier om tot bloei te komen. Kinderopvang SKR voelt zich samen met de ouders verantwoordelijk voor de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen. De kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties zijn 52 weken per jaar open. Opvang is mogelijk tussen 7.00 en 18.30 uur. De peuterspeelgroepen zijn tijdens schoolvakanties gesloten.

Meer weten?

Bij Kinderopvang SKR staat uitstekende zorg voor alle kinderen centraal. Naast programma’s voor de zorg en ontwikkeling van de kinderen, heeft Kinderopvang SKR speciale aandacht voor de persoonlijke band tussen de pedagogische medewerkers, kinderen en de ouders.

Kinderopvang SKR
Nikkelstraat 3D | 2984 AM Ridderkerk | 0180-499322 |
[email protected] | www.s-k-r.nl
Deel dit artikel