huidverjonging

Huidverjonging: oplossing voor een mooier gezicht

1 oktober 2021
122
122
0

Wanneer je in de spiegel kijkt, moet je toegeven dat jouw spiegelbeeld niet heeft stilgestaan. Je ziet het leven in je gezicht. Dat kan mooi zijn, maar jij verlangt steeds vaker naar een jeugdigere en stralende huid. Huidverjonging is wat je zoekt!

Huidverjonging

‘Getting graciously old’ is het motto in Kliniek Alphen. Dat wil zoveel zeggen als het voor lief nemen van een rimpel of veroudering van de huid. Dat neemt niet weg dat veroudering voor menig man of vrouw toch wat teweegbrengt in het brein. Dat begrijpen de huidtherapeuten van Kliniek Alphen als geen ander. En dat is ook de reden dat ze een heel arsenaal aan behandelingen hebben die de veroudering een beetje terugzet of een halt toe roept. Het is echter nooit de bedoeling om dit proces te overdrijven.

Wensen realiseren

Om Hannie Moerkerken te citeren: ‘We doen er alles aan om de wensen van de klant in kaart te brengen en daar waar mogelijk te realiseren. Dat vergt soms een combinatie van behandelingen, aanpassingen in levensstijl en een langetermijnplanning. In andere gevallen betekent het een simpele laserbehandeling die het gewenste effect kan bereiken.’

Voordelen en veiligheid

Hannie is al bijna 25 jaar gecertificeerd huidtherapeute en heeft de sterke ontwikkeling van facial rejuvenation vanaf het begin meegemaakt. En daar waar de eerste generatie lasers nogal eens problemen gaven, ziet zij nu de voordelen en veiligheid van de hedendaagse techniek.

Elke indicatie

In Kliniek Alphen hebben zij en haar collega Michelle van der Zee dan ook de beschikking over een laser voor elke indicatie. Pigmentvlekken, huidverjonging, rimpels, couperose enzovoort: voor elke wens hebben zij de beschikking over de juiste techniek. Niet voor niets werken zij in het Nederlands Centrum voor Huidtherapie, Kliniek Alphen.

Oplossing voor huidproblemen

En dat is wat zij in de dagelijkse praktijk ook meemaken: een vraag om een oplossing voor meerdere problemen in het gelaat. En behalve goed luisteren naar de wensen van de klant geven zij ook voorlichting over de resultaten en mogelijke gevolgen van een bepaalde behandeling. Daarna wordt een behandelplan voorgesteld, eventueel in combinatie met een bezoek aan de plastisch chirurg die aan Kliniek Alphen is verbonden. Die kan voor de nodige verdoving zorgen als dat wenselijk is om de behandeling pijnloos te laten verlopen.

Ook voor jonge mensen

Een ander taboe wordt mooi verwoord door Michelle. ‘Mensen denken dat facial rejuvenation iets is voor oude mensen. Maar de veroudering van de huid begint vroeg en de huidige technieken kunnen we prima bij jonge mensen inzetten om dit tegen te gaan. Want het zijn juist de kleine, beginnende rimpeltjes die goed te behandelen zijn.’

Adviezen

Meestal wordt na of tijdens een behandeling ook gesproken over een aanpassing van de levensstijl of het voedingspatroon, om het behaalde resultaat te behouden of de structuur van de huid te verbeteren. En vaak worden ook adviezen gegeven over het gebruik van verzorgingsproducten voor een gezondere huid.

Menselijke aanpak

Het is dan ook niet voor niets dat klanten Kliniek Alphen stelselmatig een 9 geven in tevredenheidsonderzoeken. De rustige, professionele en menselijke aanpak maakt daar altijd deel van uit. Want in het geval van bijvoorbeeld acne kunnen patiënten daar zeer veel last van hebben. Door geduldig te luisteren, mee te denken en gericht te behandelen, kunnen Hannie en Michele vaak veel voor deze patiënten doen, zonder dat ze nare medicijnen hoeven te slikken.

Verbluffend resultaat

En om nog maar een voorbeeld te geven: de begin-veertigers met kinderen en een baan, die klagen over hun vermoeid uitziende gelaat. Een combinatie van peelings, behandeling met de CO2-laser en het aanpakken van pigmentvlekjes met de Fractional laser geeft, samen met goede voeding, voldoende rust en huidverzorging, vaak een verbluffend resultaat. En vaak zijn deze klanten dan overtuigd van het nut van onderhoud en het goed verzorgen van ons meest kwetsbare orgaan: de huid.

Meer weten?

Persoonlijke aandacht en oog voor kwaliteit zijn de belangrijkste kenmerken van deze kliniek in het Groene Hart van Zuid-Holland. Er is een prima samenwerking met de huisartsen uit de regio en de kliniek heeft al jaren het zogenaamde ZKN-keurmerk en -lidmaatschap (Zelfstandige Klinieken Nederland). En als het gaat om verzekerde zorg: met alle zorgverzekeraars in Nederland zijn er contracten.

Nederlands Centrum voor Plastische Chirurgie Kliniek Alphen
Euromarkt 34 | 2408 BL Alphen aan den Rijn | 0172-766041 |
| www.kliniekalphen.nl
Deel dit artikel