Lifecoach

Bewaak je grenzen met behulp van een lifecoach

6 december 2017
451
461
0

Een burn out komt vaak onverwachts, terwijl je het wel aan had zien kunnen komen. Want als je steeds weer over je grens heen gaat, dan zegt je lichaam op een gegeven moment: 'ik ben er klaar mee, regel het zelf maar'. Dit overkwam Marianne Visser, inmiddels lifecoach, ook. Ze vertelt haar verhaal aan ons.

Het keerpunt

“Elke ochtend ging ik via de veerboot naar mijn werk. Ook vandaag had ik haast, want te laat op mijn werk komen was ondenkbaar. Toen ik bij de veerboot aankwam, gingen de slagbomen net dicht. Zonder me te bedenken, ging ik onder de slagbomen door; ik had er alles voor over om op tijd op mijn werk te komen! Ik verloor mijn evenwicht en viel. Op dat moment brak er iets in mij en ik barstte in tranen uit. Ik keerde om, ging direct naar huis en stortte volledig in. Het was een keerpunt in mijn leven.”

Grenzen

Het bleek dat Marianne veel te lang over haar grenzen was heen gegaan en ze had het zelf niet eens door. “Ik deed altijd zó mijn best op mijn werk en nooit kreeg ik een complimentje van mijn leidinggevende. Wél kreeg ik altijd te horen wat er misging. Ze zagen niet dat ik ontzettend mijn best deed en ik voelde me niet gehoord en serieus genomen. Ik werd steeds cynischer richting mijn werkgever.”

Lifecoaching

Haar werkgever bood Marianne de hulp aan van een lifecoach. “Dat wilde ik niet, want ik kon het heus zelf wel. Hoe kon een lifecoach mij nou helpen bij een overload aan werk? Bij het onderhouden van het huishouden en mijn sociale leven? Ik was zeer sceptisch en sloeg het aanbod van mijn werkgever resoluut af.”

Toegeven

Maar uiteindelijk moest ze aan zichzelf toegeven dat ze het niet alleen kon. “Ik was doodop, piekerde veel, kon niet slapen en voelde veel woede richting mijn werkgever. Er moest iets gebeuren! Niet veel later had ik mijn eerste sessie bij een lifecoach. Door die coaching leerde ik naar mezelf te luisteren.

Herstel

Ik leerde welke irrationele gedachten ik had en welke overtuigingen mij belemmerden om goed voor mezelf te zorgen. Door de scherpe vragen van de lifecoach leerde ik hoe ik mijn grenzen kon bewaken en hoe ik mijn kwaliteiten en uitdagingen met elkaar kon verbinden. Doordat de lifecoach mij een spiegel voorhield, kon ik vanuit mijn eigen verantwoordelijkheid actief werken aan mijn herstel.”

13 jaar verder

Inmiddels is Marianne 13 jaar verder en is ze zelf gediplomeerd lifecoach. “Ik begeleid mensen die vast (dreigen te) lopen en daar haal ik veel voldoening uit.”

Meer weten?

Coachpraktijk Maramy biedt professionele begeleiding aan volwassenen die vast (dreigen te) lopen op persoonlijk vlak en/of werkgerelateerde problemen. Marianne begeleidt je bij het (her-) vinden van jezelf, persoonlijke groei, werk/ privé balans, kort gezegd, datgene wat jou blij en gelukkig maakt.

Maramy Life Coaching
Deel dit artikel