borstkanker

Mooie lingerie bij borstkanker

16 augustus 2019
175
175
2

Er hoeft niet omheen worden gedraaid. De behandelingen voor borstkanker hebben meestal ingrijpende gevolgen voor je lichaam, en daarmee ook voor je zelfbeeld en gevoel van vrouwelijkheid. De juiste protheselingerie én professioneel advies kunnen een belangrijke rol spelen bij het je weer compleet en vrouwelijk voelen.

Lingerie tips & tricks

Tips van Marianna van Marilinge:

  •  …na je operatie. In deze periode is het dragen van een post-operatieve beha het meest prettig. Deze zachte en comfortabele beha’s kun je ook tijdens het slapen dragen. Omdat de beha’s wat hoger gesloten kunnen worden, geven ze toch alle support die jij nodig hebt.
  • …wanneer de huid genezen is. Een beha met een hoog middenstuk biedt veel steun en zit comfortabel. Ook het kiezen voor een cup die een groter gedeelte van de borsten bedekt kan fijn zijn. Eventuele littekens worden zo verborgen en een eventuele prothese blijft goed zitten.
  • …een pijnlijke huid en gevoelige littekens. Een speciale beha is dan het meest comfortabel en zacht. Zeker wanneer dit een beugelloos exemplaar is, gemaakt van zacht materiaal. Ook kan het fijn zijn om te kiezen voor een beha die door een mammacare adviseuse in een speciaalzaak is aangemeten, dan weet je dat je de juiste maat draagt.
  • …ongelijkheid van de borsten. Kies bijvoorbeeld voor een beha met een uitneembare prothese. Of ga voor een beha waarvan de bovenkant van de cups gemaakt is van elastisch materiaal. Deze vormt zich makkelijker naar de vorm van je lichaam.

Prothesebeha

Lisette: ‘Na mijn borstoperatie ontweek ik spiegels. Ik wilde niet met mijn veranderde lijf geconfronteerd worden. Gelukkig heeft Marianna mij laten zien dat het écht anders kan. Samen zijn we op zoek gegaan naar het perfecte setje. Die keus bleek niet eens zo makkelijk: nooit had ik verwacht dat er zoveel mooie prothesebeha’s waren. Uiteindelijk heb ik voor een basic setje gekozen, én voor een supervrouwelijk model met kant, aangepast aan mijn lichaam. Mede dankzij deze perfect passende lingerie heb ik weer zelfvertrouwen opgebouwd, en durf ik weer in de spiegel te kijken. Mét trots!’

Advies

Marianna: ‘Omdat ik zelf ervaring heb met de gevolgen van borstkanker, herkende ik mij in de ervaringen van Lisette. Het was voor mij de uitdaging om haar te laten inzien dat de juiste lingerie kan helpen om je weer wat sterker en zelfverzekerder te voelen. Ik legde Lisette uit dat elk vrouwenlichaam anders is. Dat is overigens ook een reden waarom ik vrouwen uitnodig om langs te komen op afspraak. Dan is er alle tijd om rustig rond te kijken, én na te gaan welk soort lingerie het beste past bij het lichaam. Het was geweldig dat Lisette de deur uitging met twee mooie setjes, én dat ze zelfs met een lach op haar gezicht haar eigen spiegelbeeld durfde te bekijken.’

Professionele begeleiding

Marianna vertelt: ‘Dankzij mijn eigen ervaring met operaties en ingrijpende behandelingen vanwege borstkanker kan ik professionele steun en begeleiding bieden aan vrouwen die op dit moment hetzelfde meemaken. In mijn speciaalzaak kun je terecht voor borstprotheses, aangepaste lingerie, badkleding en ondermode. Ik nodig je van harte uit om een afspraak te maken. Dan heb je de tijd om in alle rust en privacy de collectie te bekijken, en eventueel ook wat te passen. Ook ben je altijd welkom voor een persoonlijk en vrijblijvend advies, en antwoorden op al je vragen.’

Meer weten?

Marilinge is er voor iedereen die op zoek is naar advies, in combinatie met persoonlijke aandacht. Naast haar speciaalzaak staat Marianna ook met een stand op beurzen en evenementen in diverse ziekenhuizen.

Marilinge
Hygiëastraat 8 | 1076 RM Amsterdam | 020-4004333 |
[email protected] | www.marilinge.nl
Deel dit artikel