loopbaancoach

Werk aan jezelf

17 december 2021
74
73
0

Al jarenlang ben je volledig tevreden met je baan: 's ochtends maak je even een praatje met je collega's bij het koffiezetapparaat, om vervolgens rustig je taken af te lopen waar je inmiddels zo gewend aan bent geraakt. Voor je het weet is de dag weer voorbij en begint het hele riedeltje weer opnieuw. Het voelt zo vertrouwd, dat het lijkt alsof het nooit anders is geweest. En dat gaat maar door, en door, en door...

Monsterklussen

Tot je opeens thuis komt te werken. Nadat je voor jezelf een kopje koffie hebt gezet, lijkt de ochtend wel eeuwig te duren. De taken die je op het kantoor zo gemakkelijk afgingen, zijn thuis monsterklussen waar geen einde aan komt. Als de dag dan eindelijk voorbij is, ben je gewoon op en de rest van de avond kun je niks anders doen dan opkijken tegen morgen. Alsof wakkergeschud uit een dagdroom, zie je het ineens in: je baan maakt je toch niet zo gelukkig als je dacht.

Klopt het nog?

Veel mensen merken door het vele thuiswerken dat ze niet langer tevreden zijn met hun baan. En hoe lastig het ook is, kan het wel veel duidelijk maken over jouw belangen. Zo kan het gewoon zijn dat contact met andere mensen essentieel is voor jou om goed te kunnen functioneren. Maar het kan ook zijn dat je vrolijke collega’s hebben verdoezeld dat het werk zelf dat je doet niet bij je aansluit. Misschien kun je je creativiteit niet kwijt, of heb je het gevoel dat je werkzaamheden geen echte betekenis hebben.

Het roer om

Als je ontevreden bent, betekent dat niet per se dat je compleet iets anders moet gaan doen. Door zicht te krijgen op wat voor jou er toe doet, kun je misschien al genoeg aanpassingen maken aan je huidige baan waardoor die wel weer helemaal bij jou aansluit. Maar als je baan simpelweg totaal niet meer bij je past, moet het roer helemaal om. In beide gevallen kan een loopbaancoach een groot verschil maken. Zo kijkt Esther altijd naar: wie ben je, waar ben je goed in, en wat zijn de omstandigheden die jij nodig hebt om optimaal te kunnen functioneren? Op die manier kun je gericht op zoek gaan naar de baan die jou echt gelukkig maakt.

Meer weten?

'Elke dag kan ik samen met mijn cliënten duiken in hun unieke levensverhaal', vertelt loopbaancoach Esther Esselbrugge. 'Ik doe niets liever dan mensen begeleiden en inspireren in hun persoonlijke groeiproces. Het doet iedere keer weer iets met me als ik het toegenomen zelfvertrouwen en plezier van een cliënt zie. Het is ontzettend dankbaar werk om mensen te laten staan voor wie ze zijn en wat ze doen. Ik weet hoeveel energie en kracht het geeft als je met waardering naar jezelf kunt kijken.'

LoopbaanIMPULS
Luzernevlinder 58 | 7943 TE Meppel | 06-14636766 |
esther@loopbaanimpuls.com | www.loopbaanimpuls.com
Deel dit artikel