acupunctuur

Door acupunctuur fijn door je zwangerschap

21 maart 2018
609
608
0

Natuurlijk ben je dolblij dat je zwanger bent en dit wonder mag meemaken. In je buik groeit een kindje: jullie kindje! Toch neemt de blijdschap niet weg dat je je soms knap beroerd voelt. Vermoeidheid, bekkenpijn, misselijkheid en een zere rug. Om over dat brandende maagzuur nog maar te zwijgen. Zwanger zijn is soms best een uitdaging…

Vermoeidheid

Vanwege de groei van de foetus ervaren zwangere vrouwen vaak vermoeidheid. Naast voldoende slaap en een voedzaam dieet werkt acupunctuur goed tegen vermoeidheid. Het zorgt ervoor dat de inwendige organen optimaal functioneren en de zwangere meer energie heeft.

Niet langer misselijk

Daarnaast is acupunctuur zeer effectief bij het verminderen van misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap. In eerste instantie is de behandeling twee weken lang twee keer per week en dan wordt het langzaam lager naarmate de misselijkheid afneemt. Het is ook belangrijk om iedere paar uur kleine maaltijden en gezonde snacks te eten om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Vermijd zuivel en sinaasappelsap, omdat deze voedingsmiddelen misselijkheid kunnen verergeren.

Ontspannen spieren

Rugpijn, ribpijn, ischias en symfysis pubispijn komen vaak voor tijdens een zwangerschap. Ze kunnen aanzienlijk worden verminderd met acupunctuur. De behandeling zorgt ervoor dat de circulatie naar het pijngebied wordt gestimuleerd, afvalstoffen worden afgevoerd, zwellingen verminderen en de spieren ontspannen. Acupunctuur beïnvloedt ook het zenuwstelsel en helpt de pijnrespons te verminderen.

Vochtophoping

Mild oedeem, ‘vochtophoping’, komt meestal voor in de latere stadia van de zwangerschap. De behandeling is gericht op het beheersen van de symptomen, want mild oedeem verdwijnt na de bevalling weer. Het is belangrijk om bij oedeem de verloskundige of arts te raadplegen, omdat dit het begin van door zwangerschap veroorzaakte hypertensie kan markeren.

Stressverlagend

Acupunctuur werkt stressverlagend en haalt angstgevoelens weg. Stress kan de hormoonhuishouding ontregelen. Kortdurende stress is geen probleem. Langdurig onder hoge stress staan kan het immuunsysteem van de moeder verzwakken. Dat kan de baby in gevaar brengen. Acupunctuur kan helpen om stress los te laten en om het immuunsysteem te versterken. Zowel moeder als kind hebben er baat bij.

Acupunctuur

Bij acupunctuur (‘acus’ staat voor ‘naald’, ‘punctum’ staat voor ‘prik’) worden dunne naalden op specifieke punten in het lichaam geplaatst. De acupuncturist kan daarmee energieën afremmen of juist stimuleren. De acupunctuurpunten liggen op banen, meridianen genoemd, die samen een energienetwerk vormen. Met acupunctuur kunnen tal van lichamelijke en geestelijke klachten behandeld worden, waaronder rug- en nekpijn, slaapproblemen, menstruatieproblemen, rookverslaving, depressie, hooikoorts en vermoeidheid.

Voor jou!

Kies jij voor een bindweefselmassage? Ga dan eens langs bij Chi-time en laat al je spanningen los.

Meer weten?

Chi-Time is een praktijk voor acupunctuur en massage, gevestigd in Amsterdam en in Laren. Chi-Time betekent tijd voor energie. Je kunt er terecht voor ontspanning, het los laten van spanningen en om op te laden met nieuwe energie.

Chi-time
Prinsengracht 662 | 1017 KW Amsterdam | 06-15052118 |
info@chi-time.nl | www.chi-time.nl

Naarderstraat 13 | 1251 AW Laren

Deel dit artikel