cupping

Alle ins en outs over cupping!

31 januari 2018
1095
1105
0

Je hebt het er maar druk mee: je werk, je gezin en o ja, ook nog sporten en een sociaal leven. Door de stress van alledag kunnen je spieren gaan vastzitten. Maak in je drukke agenda een moment vrij om alle lichamelijke en mentale spanningen los te laten en probeer cupping!

Cupping?

Cupping is een van oudsher Chinese therapie, bedoeld om stress en lichamelijke klachten te verminderen. De onderliggende gedachte van cupping is dat je lichaamscellen zuurstof gebruiken en koolstofdioxide afgeven. Als een lichaamscel door een bepaalde oorzaak minder goed functioneert, dan kan je lichaamsenergie geblokkeerd raken en gaan gifstoffen zich ophopen. Deze blokkade in de energiestroom kun je herkennen als pijn in je lichaam.

In de praktijk

Tijdens de cuppingmassage worden glaasjes (cups) op je huid aangebracht. Doordat de onderkant van het cupje kort verwarmd wordt, trekt de huid vacuüm en komt het bindweefsel en het spierweefsel omhoog. Vervolgens worden de cups over je lichaam heen bewogen. Doordat de spieren en de huid op deze manier goed doorbloed raken, wordt het lichaam gestimuleerd tot het afdrijven van de opgehoopte afvalstoffen en gifstoffen.

Ontspanning

De verstorende energie verlaat je lichaam door de poriën van je huid. Het gevolg: een algehele staat van ontspanning! Goed om te weten: de massage is niet pijnlijk, maar kan doordat je huid goed doorbloed raakt wel rode cirkels achterlaten. Deze trekken binnen korte tijd weer weg.

Klachten

Wanneer kan cupping onder andere helpen?

  • Bij (chronische) klachten zoals stress en overbelasting
  • Hoofdpijn, migraine en duizeligheid
  • Maag- en darmklachten
  • Een pijnlijke menstruatie of overgangsklachten
  • Als je gewoon even lekker wilt ontspannen en tot rust wil komen

Wist je dat?

Doordat de cups de afvoer van vocht en vet stimuleren, kan cupping ook worden ingezet bij cellutis en afslanken.

Proberen

Anneloes onderging een cuppingmassage: ‘Ik had al veel enthousiaste verhalen gehoord over cupping: meerdere vriendinnen kwamen hiermee van de spanningsklachten in hun lichaam af. Aangezien alle werkstress en spanning van het afgelopen jaar zich in mijn rug had opgehoopt, wilde ik het dus ook proberen.’

Geen pijn!

‘Ik moet toegeven dat ik het idee van warme glaasjes op mijn huid wat gek vond. Een tikkeltje huiverig nam ik plaats op de massagebank. Doordat mijn rug eerst werd ingesmeerd met massageolie, kwam ik meteen tot rust. Daarna werden de cups één voor één op mijn huid geplaatst. Dat vond ik even spannend, maar het deed totaal geen zeer! Vervolgens werden de glaasjes langzaam over mijn heen huid geschoven. Dat voelde heerlijk, net als een ‘echte’ massage.’

Heerlijk ontspannen

‘Nadat alle glaasjes weer waren verwijderd, werd mijn rug nog eens met de hand gemasseerd. De masseur legde me uit dat dit gedaan werd om de bloedcirculatie te stimuleren. Na de massage voelde ik me heerlijk ontspannen en sereen. En nog mooier: de spieren in mijn rug en nek waren een stuk losser!’

Voor mij!

Heb jij behoefte aan ontspanning? Kies voor een cuppingmassage! Bij Chi-Time kun je deze bijzondere techniek van massage zelf ontdekken.

Meer weten?

Chi-Time is een praktijk voor acupunctuur en massage, gevestigd in Amsterdam en in Laren. Chi-Time betekent tijd voor energie. Je kunt er terecht voor ontspanning, het los laten van spanningen en om op te laden met nieuwe energie.

Chi-Time
Prinsengracht 662 | 1017 KW Amsterdam | 06-15052118 |
info@chi-time.nl | www.chi-time.nl

Naarderstraat 13 | 1251 AW Laren

Deel dit artikel