zelfhelend vermogen

Activeer je zelfhelend vermogen

26 februari 2020
165
165
0

Wanneer je je flink hebt gestoten, is vaak één van je eerste reacties om over de pijnlijke plek te wrijven. Het is een automatisme dat er al van jongs af aan in zit. Immers, zo troost je ook een baby of jong kind. Met langzaam ronddraaiende bewegingen streel je het ruggetje of wrijf je over de buik als de kleine krampjes heeft.

Zelfhelend vermogen

Door die zachte wrijvingen, ontspan je, waarschijnlijk zonder dat je je dat realiseert, de onderliggende spieren. Eigenlijk is het een soort korte massage wat je geeft. Bij een massage die gegeven wordt door een massagetherapeut, merk je pas wat het écht met je doet. ‘Veel mensen denken dat massage alleen maar met ontspanning te maken heeft. Voor een deel is dat ook zo. Je komt even helemaal tot rust en het is een stukje persoonlijke aandacht in jouw dagelijks leven. Even een moment voor jezelf’, weet massagetherapeute Petra Koetje. ‘Maar daarnaast kan het ook veel klachten verminderen en voorkomen. Ons lichaam beschikt over een zelfhelend vermogen, maar kan dit alleen aanspreken wanneer je helemaal ontspannen en in rust bent. Tijdens een massage creëer je niet alleen die diepe ontspanning in je spieren en bindweefsel, maar wordt ook je bloedsomloop verbeterd, het stimuleert de afvoer van het lymfevocht en zullen afvalstoffen je lichaam sneller verlaten. Het ontspant je spieren en maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler. Spierspanningsklachten, die de oorzaak van hoofdpijn, nek- en lage rugpijn kunnen zijn, kunnen sterk verminderen of zelfs helemaal overgaan.’

Vergoeding

‘Om me nog verder te ontwikkelen in de massagetherapie, heb ik de afgelopen jaren diverse opleidingen en cursussen gevolgd, zodat ik mijn cliënten nu ook kan bedienen met Dorn therapie, Guasha therapie en Shiatsu. Zo’n manuele of Shiatsu behandeling wordt trouwens in de meeste gevallen (deels) vergoed door je zorgverzekeraar wanneer je aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg hiervoor de polis van je zorgverzekeraar’, geeft Petra als tip mee.

Meer weten?

Massagetherapie Martini is de massagepraktijk van Petra Koetje. Na jaren gewerkt te hebben als masseuse bij een wellnesscenter, opende Petra in 2016 haar eigen praktijk in de stad Groningen. In haar eigen praktijk neemt Petra de tijd voor haar cliënten en stelt ze samen met de cliënt een behandelplan op. Om haar behandelingen blijvend te verbeteren, werkt ze samen met collegatherapeuten en volgt ze jaarlijks de nodige bij- en nascholing. De verschillende behandelingsmogelijkheden bij Massagetherapie Martini zijn onder meer: Massagetherapie, Shiatsu Ryoho, Dorn therapie en Guasha therapie.

Massagetherapie Martini
Laan Corpus den Hoorn 102/2 | 9728 JR Groningen | 06-18236793 |
[email protected] | www.martinitherapie.nl
Deel dit artikel