rebozomassage

Een speciale verwenning: ontspanning met een Rebozomassage

30 december 2019
84
85
0

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur, maar je bent nog bezig om bij te komen van het afgelopen jaar. Die stress en spanning in je lichaam gaat uit zichzelf niet snel weg. Als je jezelf alsmaar druk maakt en last hebt van stress is een Rebozomassage een heerlijk idee. Een Rebozomassage is een ontspannende massage gegeven met een Latijns-Amerikaanse Rebozodoek. Dit is een unieke kans om even een momentje voor jezelf te pakken en tot rust te komen.

Stress in je lichaam

Het leven kan maar zo aan je voorbij vliegen. Je rent van je werk naar huis naar sport en je moet alweer naar bed om het allemaal opnieuw te doen. Alles moet alsmaar sneller, alles moet alsmaar beter van jezelf en je begint het steeds moeilijker te vinden om nog echt van je dagen te genieten. Voor je het weet begint stress je lijf in te kruipen. Als je ’s ochtends je bed uit komt is het alsof er aan een roulette wordt gedraaid: de ene dag sta je op met hoofdpijn, de andere dag voel je het in je nek. De pijn blijft maar aanhouden, wat je ook probeert.

Spanning tijdens de zwangerschap

Een situatie waarin stress vaak ook de kop opsteekt is een zwangerschap. Een zwangerschap is natuurlijk prachtig, maar als aanstaande moeder kun je niet anders dan jezelf druk maken of alles wel goed gaat komen. Zal het kindje wel gezond zijn? Hoe gaat je leven er na de bevalling uit zien? Je wilt natuurlijk dat je kindje gezond ter wereld komt, het is daarom belangrijk dat je zelf ook gezond blijft. Bij Lavema in Doetinchem bieden we allerlei massages aan om even helemaal tot rust te kunnen komen. Ik blijf zoeken naar nieuwe massages waar mijn klanten behoefte aan hebben. Sinds kort bied ik ook Rebozomassages aan. Deze zijn lekker laagdrempelig en rustgevend, en uitermate geschikt voor tijdens een zwangerschap.

Een unieke ervaring

De kans is groot dat je nog niet eerder van een Rebozomassage hebt gehoord, of dat je het wel eens voorbij hebt zien komen maar eigenlijk niet goed weet wat het precies is. Een Rebozomassage is een unieke ervaring waarbij de masseuse een massage geeft met een speciale, diagonaal rekkende doek: een Rebozodoek. Hiermee maakt de masseuse afwisselend ritmische, schuddende en wiegende bewegingen. Dit kan op de grond, staande of zittend, wat jij prettig vindt. Deze massage is door de rustige, zachte ervaring geschikt voor zwangere vrouwen. De massage is natuurlijk ook heerlijk als je geen kleine op komst hebt maar wel last hebt van pijnlijke, vaak stressgerelateerde klachten.

Een Rebozodoek: cultureel symbool van Latijns-Amerika

Een Rebozo is een speciale doek gemaakt van katoen, meestal gemaakt in Mexico. In Midden- en Zuid-Amerika is de Rebozo overal te zien, daar gebruiken vrouwen zo’n doek voor allerlei doeleinden. Een Rebozodoek is een echt cultureel symbool van Midden- en Zuid-Amerika. Omdat er een fijne rek in het doek zit is het bij uitstek geschikt om ondersteuning te bieden voor de buik van een vrouw bij zwangerschap, en om later het kindje in te dragen. Hiervoor bestaan speciale knooptechnieken die ervoor zorgen dat de kleine lekker rustig en warm in het doek kan slapen.

De rust keert terug in je lichaam

Tijdens een Rebozomassage komt je lijf helemaal tot rust. Dit zorgt ervoor dat er positieve hormonen aangemaakt worden in je hersenen, endorfine (het gelukshormoon) en oxytocine (het knuffelhormoon). Die rust ebt niet weg als je praktijk weer uitloopt. Wist je dat je ook op lange termijn iets merkt van een ontspannende massage? Je lichaam kan de rust als het ware onthouden. Als je vaker terugkomt voor een ontspannend moment zul je merken dat het je gaat lukken om ook in je eigen dagelijkse leven vaker naar die rust terug te kunnen keren. Je kunt de stress zo lekker in 2019 achterlaten, en lekker fris weer aan het nieuwe jaar beginnen.

Dit is Lara van Lavema

Ik ben Lara, eigenaar van Lavema. Ik vind het belangrijk dat je weer in balans komt en zorg krijgt die jij nodig hebt. Je kunt bij mij terecht voor allerlei massages. Massages bij Lavema zijn een heerlijke manier om even helemaal tot jezelf te komen. Ik ben gespecialiseerd in ontspannings-, sport- en zwangerschapsmassages en ben sinds kort gestart met Rebozomassages. Een Rebozomassage, of een ‘gewone’ zwangerschapsmassage, is perfect om als aanstaande moeder te kunnen ontspannen en eventuele klachten te verhelpen.

Meer weten?

Bij Lavema ben je aan het juiste adres voor massages en vitaliteitstraining. Eigenaresse Lara Veens-Croutch masseert bij jou thuis en op dinsdagen in haar praktijk.

Lavema
Broekstraat 23 | 7031 EV Wehl | 06-18448375 |
[email protected] | www.lavema.nl
Deel dit artikel