mediation

‘Het sprookje was in één klap uit’

19 april 2019
333
333
0

Jij en Sem waren een team. Hét droomkoppel waar iedereen stiekem jaloers op was. Hij hield de deur voor je open bij het restaurant, en zorgde voor die mooie rode rozen op je verjaardag. De kroon op jullie relatie was zoon Mischa. Wat waren jullie blij! Samen naar het park, samen naar zwemles. Helaas kunnen jullie wat minder vaak de kroeg in, maar wat maakte dat uit? Jullie hebben Mischa. Jullie kind gaat voor alles. Of toch niet?

Relatie voorbij

Op een gegeven moment begon je te merken dat Sem anders naar je keek. Hij begon steeds meer te snauwen en complimenteerde je niet meer wanneer je dat mooie jurkje aanhad. Op een dag confronteerde je hem met zijn gedrag. ‘Ja, schat, het spijt me’, zei hij. ‘Ik voel dat we een machine zijn geworden. Mischa is nu bijna 3 jaar, en ik voel dat ik je ben kwijtgeraakt zodra hij op de wereld kwam. Je hebt geen oog meer voor ons tweeën, alleen maar voor ons drieën.’ Au… Dat kwam hard aan. En nu? Is hier nog iets aan te doen? Toen de woorden ‘Ik denk dat het daarvoor te laat is’ uitgesproken werden, werd alles zwart om je heen. Je greep je vast aan de tafel om niet te vallen. Samen hebben jullie op de grond zitten huilen. Het eens zo mooie sprookje was in één klap uit.

Door de ogen van het kind

Ik vond het altijd heel gezellig als we met z’n drietjes naar de diertjes gingen kijken. Papa, mama en ik. Op een gegeven moment mocht mama niet meer mee van papa. Ik vind het ook leuk met papa, maar ik mis mama dan wel. Mama haar gezicht is vaak nat als ze mij knuffelt. Ze houdt me dan ook heel stevig vast. Papa praat soms hard tegen mama. Straks hebben we twee huizen. Dan heb ik twee kamers, zei papa. Ik snap alleen niet zo goed waarom… Ik wil alleen maar hier blijven. Met papa én mama.

Echtscheidingsmediation

Robine van der Zwaard is gecertificeerd mediator en staat ingeschreven bij het kwaliteitsregister van Mediators Federatie Nederland. ‘Zoals je kunt lezen in het verhaal van Mischa, is hij erg verdrietig en verward door de situatie. Als een scheidingsproces niet op de juiste wijze wordt begeleid, kunnen jonge kinderen schade oplopen. Vanuit mijn oprechte interesse in mensen en mijn passie om mensen op weg te helpen stel ik hen snel op hun gemak. Hierdoor voelen mensen zich gehoord en zijn ze dan gemotiveerd om op zoek te gaan naar oplossingen. In mijn werk haal ik veel voldoening uit het feit dat ik in staat blijk om partijen van hun vaak verharde standpunten naar wederzijdse belangen te helpen, wat hen uiteindelijk verder brengt en vooral de kinderen ten goede komt. Integriteit, onpartijdigheid en vertrouwelijkheid zijn kernwaarden die centraal staan bij mij. In mijn praktijk kun je niet alleen terecht voor scheidingsmediation, maar ook voor familiemediation en arbeidsmediation ben je hier aan het juiste adres.’

Meer weten?

Bij MpH | Mediationpraktijk Haarlemmermeer kun je terecht voor scheidingsmeditation, familiemediation en arbeidsmediation.

MpH | Mediationpraktijk Haarlemmermeer
Arnolduspark 15 | 2132 CR Hoofddorp | 085-0110076 |
[email protected] | www.mph.nl
Deel dit artikel