mesologie

Geholpen door mesologie

19 maart 2018
1007
1008
1

Als vrouw heb je te maken met specifieke situaties die klachten kunnen geven, zoals PMS, menstruatie, zwangerschap en de menopauze. Soms kan er ook sprake zijn van ongewenste kinderloosheid. Ongewenste kinderloosheid kan bijvoorbeeld zijn ontstaan door endometriose, waarbij het baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt. Bij alle bovengenoemde klachten kan met behulp van mesologie uitgezocht worden wat de oorzaak is.

Combinatie geneeskunde

De mesoloog kijkt op een totale manier naar jou en je gezondheidsproblemen. Mesologie combineert de kennis van de reguliere geneeskunde met de traditionele oosterse geneeskunde (TCM en Ayur Veda), homeopathie, voedingsleer, psychologie en filosofie.

Mesologie

De kracht van mesologie is de individuele, brede en oorzakelijke benadering. Door vanuit meerdere invalshoeken onderzoek te doen en uitgebreid te testen, krijgt de mesoloog een beeld van de oorzaak van de klachten. De patiënt wordt bekeken in zijn geheel. Ook wordt er uitgegaan van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Consult

Een mesologisch consult bestaat uit het bespreken van de leef- en voedingsgewoonten, pols- en tongdiagnostiek, lichamelijk onderzoek en het meten van ruim 200 acupunctuurpunten op handen en voeten. Elk meetpunt geeft informatie over de functie en dysfunctie van een orgaanonderdeel.

Intolerantie

Op deze punten kunnen ook voeding, medicatie, homeopathie, vitaminen en mineralen uitgetest worden. Een mesoloog test bijvoorbeeld of je intolerant bent voor gluten, tarwe, soja, lactose, melk en suiker. Een intolerantie kan leiden tot klachten als vermoeidheid, buikpijn, obstipatie, gedragsproblemen en eczeem. De mesoloog gaat gericht op zoek naar de oorzaak van klachten en behandelt deze.

Kinderwens

Als jij en je partner graag een kindje willen, dan kan de mesoloog jou en je partner tips en adviezen geven over hoe jullie de kans op een gezond kindje kunnen vergroten. Soms kan het lang duren voordat de komst van je kindje in zicht is. De mesoloog kan nagaan of er, ondanks regulier onderzoek, toch een andere aanwijsbare reden is van het uitblijven van de zwangerschap.

Advies

Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een tekort is aan specifieke vitaminen en mineralen, of dat bepaalde stressfactoren een te grote invloed op je hebben. Het voorschrijven van vitamine- of voedingssupplementen of adviezen om je leefstijl aan te passen zijn voorbeelden die de mesoloog kan aanraden.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kun je te maken krijgen met vervelende klachten, zoals buikpijn, krampen en misselijkheid. Ook het herstel van de zwangerschap verloopt in sommige gevallen niet zonder klachten. Daarnaast kan het ook zijn dat je (pasgeboren) kindje met klachten te maken krijgt, zoals eczeem, terugkerende luchtweg-, keel-, neus- en oorinfecties, of een huilbaby is. Omdat baby’tjes ook welkom zijn bij de mesoloog, kunnen ook deze klachten behandeld worden. Indien nodig vraagt de mesoloog jou om samen met je kindje de behandeling te volgen.

Stress

Binnen- en buitenkant zijn één geheel. Ook mentaal en fysiek moet er een balans zijn. Dag en nacht, ons hele leven lang, staat ons lichaam bloot aan stressoren die van buitenaf of binnenin kunnen komen. Verkeerde invloeden leiden tot klachten. Door stress kun je bijvoorbeeld een pijnlijke, stijve nek krijgen, of last krijgen van eczeem of psoriasis.

Psychische klachten

Ook voor psychische klachten kun je terecht bij de mesoloog, zoals stemmingswisselingen, depressie, overspannenheid en angst. De mesoloog kijkt verder dan alleen psychische of lichamelijke klachten, maar probeert deze te verbinden. Aan de hand hiervan kan de mesoloog jou tips geven om weer evenwichtig en ontspannen in het leven te komen staan.

Meer weten?

Bij Mesologie Praktijk Zeeland kunnen volwassenen, kinderen en baby's terecht. Je kunt er behandelingen krijgen voor allerlei soorten lichamelijke en psychische klachten.

Mesologie Praktijk Zeeland
Zouteweg 3 | 4417 ND Hansweert | 06-28211698 |
[email protected] | www.mesologiezeeland.nl
Deel dit artikel