mindfulness

Met mindfulness luisteren naar de stem van je hart

27 februari 2018
255
261
1

Het voorjaar komt er weer bijna aan. De vogels gaan weer fluiten, het zonnetje schijnt weer naar binnen wanneer je 's ochtends de gordijnen opendoet, en de temperaturen gaan weer wat omhoog. Wat is er fijner dan om lekker in de buitenlucht te zijn, én ook nog eens iets waardevols te doen? Heb je weleens gehoord van Open Air Mindfulnesstraining? De combinatie van natuur en mindfulness: een bijzondere ervaring.

Aandacht

‘Mindfulness’ staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Het is een aandachtstraining, en je opent jezelf voor wat er écht speelt. Als je open en zonder vooroordelen aandacht voor jezelf hebt, kun je na verloop van tijd voelen wat je eigenlijk wilt in je leven. Je staat eerder stil bij dingen die er echt toe doen, zowel de grote als de kleine dingen. Je luistert naar de stem van je hart.

In het nu

Tijdens de Open Air Mindfulnesstraining leer je door middel van oefeningen om in het ‘nu’ te zijn: bewust en alert. Door alert en opmerkzaam te leven, open je jouw ogen voor een plezierig, ontspannen leven in het ‘nu’. Een leven zónder de last van het verleden, en zónder angst voor de toekomst, en waarbij je toch niet naïef bent.

‘Lessen in de open lucht’

Wendy Derksen van WeDe Consult: ‘In deze training helpt de natuur je een handje mee om rust te ervaren en jezelf opnieuw te ontmoeten. Ik geloof dat de natuur een bron van rust en inspiratie is voor de mens. Daarom volg je deze lessen in de open lucht.’

Toepassen

Wendy: ‘Je leert om mindfulness te kunnen toepassen in je dagelijks leven, ook na de training. Tussen de bijeenkomsten door oefen je dan ook zelf. Als ondersteuning krijg je MP3-bestanden en theorie toegestuurd als ondersteuning.’

Open Air Mindfulnesstraining

De bijeenkomsten van Open Air Mindfulnesstraining bestaan uit:

  • begeleide aandachtsmeditaties
  • eenvoudige lichaamsoefeningen die langzaam en met aandacht uitgevoerd worden
  • aandachtsoefeningen om toe te passen in het dagelijks leven
  • achtergrondinformatie over onder andere stress, aandacht, omgaan met grenzen en communicatie

Stiltewandeling

Je kunt ook deelnemen aan een stiltewandeling. Dit is een (optioneel) onderdeel van de training. Een ervaring die het geleerde in de voorgaande lessen verrijkt én verdiept!

Meer weten?

WeDe consult is opgericht door Wendy Derksen. Zij is trainer, coach en levensreisbegeleider. Wendy kan jou begeleiden en faciliteren bij het ontwikkelen van gekende en onbekende talenten en vermogens.

WeDe Consult
Zeelandsingel 40 | 6845 BH Arnhem | 06-21593590 |
[email protected] | www.wendyderksen.nl
Deel dit artikel