Artikel opgebiecht iedereen had ons kunnen zien

‘Iedereen die langsliep, had ons kunnen zien’

14 januari 2022
30
30
0

Het is alweer jaren geleden, maar als ik eraan terugdenk, krijg ik nog het schaamrood op de kaken. Bart en ik waren pas gescheiden, en in de weekenden dat Bas bij zijn vader was, ging ik tot in de late uurtjes stappen. Tijdens zo'n avond in de kroeg heb ik eigenlijk best een gedurfde actie uitgehaald en het is een wonder dat niemand me daar heeft zien liggen op de stamtafel.

Kroegbezoek

Ik ging meestal naar de kroeg in het dorp. Luuk, de kroegbaas, stond zelf altijd achter de bar. Stiekem vond ik hem best wel leuk. Ach, en je weet hoe dat gaat: als je wat biertjes op hebt, word je vanzelf wat losser en wat vrijer. Ik begon dan ook wat dubbelzinnige opmerkingen tegen hem te maken en van zijn antwoorden raakte ik alleen nog maar meer opgewonden.

Sensueel

En toen klonk ineens het liedje ‘Freak Me’ van Silk uit de luidsprekers. Wauw, van dat refrein kreeg ik het ineens wel heel erg warm:
Let me lick you up and down till you say stop
Let me play with your body baby, make you real hot
Let me do all the things you want me to do
‘Cause tonight, baby, I wanna get freaky with you

Zoenen

En op de zwoele klanken van de muziek liep ik op Luuk af en begon ik sensueel tegen hem aan te bewegen. Daarna liep ik, na een veelzeggende blik op hem te hebben geworpen, richting de damestoiletten. En waar ik niet op durfde te hopen, gebeurde toch: Luuk kwam achter me aan. Daar in dat halletje bij de toiletten hebben we heftig staan zoenen. Zijn handen vonden hun weg onder mijn shirtje en ook mijn handen zaten op plekken waar ze eigenlijk niet hoorden. Hartstikke link natuurlijk, want er kon op ieder moment iemand langskomen. Daarom hebben we ons toch maar van elkaar losgemaakt en met de belofte dat er straks, na sluitingstijd, een vervolg zou komen, ben ik weer naar binnen gegaan.

Op de stamtafel

Luuks ouders waren vaste bezoekers en ze bleven altijd tot het einde zitten. Ik heb dus maar gedaan of ik wegging en toen ook zij vertrokken waren, ben ik stiekem door de achterdeur weer naar binnen geglipt. Luuk had de lichten al uitgedaan en we hebben waanzinnige seks gehad: op de grond, op de bank én op de stamtafel. Het was geweldig. Pas achteraf ontdekten we dat de gordijnen nog gewoon open waren. Oei, als er iemand op dat moment was langsgelopen en naar binnen had gekeken, had hij precies kunnen zien wat daar gebeurde.

Relatie

Het bleef overigens niet bij die ene keer. Luuk en ik hebben zelfs een paar maanden een relatie gehad. Het klikte goed tussen ons, maar er was één ding aan hem waar ik niet zo blij mee was. Als Luuk achter de bar stond, nam hij zelf ook graag een borreltje. En na afloop stapte hij dan gewoon in de auto om naar huis te gaan. Ik was dom genoeg om dan met mee te rijden, want er was, ondanks al die borreltjes, niets op zijn rijstijl aan te merken.

Politieachtervolging

Tot die ene keer dat we de politie achter ons aan kregen. We reden met 120 kilometer per uur over smalle binnenweggetjes en toen we bijna bij zijn huis waren, deed hij halverwege de straat al zijn lichten uit. Ik ben toen echt bang geweest. Dit had heel anders kunnen aflopen. Dit was volkomen onverantwoord. Wat als we tegen een boom waren gereden? Ik moest ineens aan Bas denken. Wat moest er van hem worden als hij ineens geen moeder meer was?

Kappen

Die gebeurtenis heeft me wel de ogen geopend en ik heb Luuk voor de keuze gesteld: als hij de alcohol niet kon laten staan als hij nog moest rijden, kapte ik ermee. Luuk wilde niet veranderen, dus ik heb een punt achter onze relatie gezet. Mijn gevoel voor hem was in één klap verdwenen.

Je weet maar nooit

Maar toch denk ik nog weleens terug aan die nacht op de stamtafel. Ik ben er nooit achtergekomen of we door iemand gespot zijn. Vast niet, want anders waren er vast wel praatjes ontstaan. Maar helemaal zeker weten doe ik het natuurlijk niet. Je weet maar nooit.

Bernadette

Deel dit artikel