Een voet beweegt nooit alleen

22 augustus 2017
537
584
0

Dagelijks loop je, vaak onbewust, behoorlijk wat meters. Maar zodra lopen pijn gaat doen of je voetklachten krijgt, dan verlang je terug naar de tijd dat je probleemloos de ene voet voor de andere zette.

Bewegingsgebieden

De podotherapeut en orthopedisch schoentechnicus kijken tijdens een onderzoek ook naar een beperking of storing van de bewegingsgebieden in jouw lichaam. Een voet beweegt immers nooit alleen… Laat je eens vrijblijvend adviseren!

Passende oplossing

De behandeling is erop gericht om de functie van de voet te behouden, om steun te geven en om klachten te voorkomen of te verminderen. De specialisten meten bijvoorbeeld corrigerende zolen aan of zolen met een specifieke drukverdeling. Ook kunnen er orthesen gemaakt worden om de stand van de tenen te corrigeren of drukplekken te ontlasten. Het doel: de oplossing moet aansluiten bij jou en jouw activiteiten.

Wanneer helpen steunkousen?

Steunkousen kun je dragen om klachten te voorkomen of te verminderen, bijvoorbeeld tijdens je zwangerschap, bij het sporten of op een lange reis. Ook bij bestaande aandoeningen en klachten zijn steunkousen een echte must. Je kunt ze dragen als je last hebt van zware, vermoeide benen, spataderen, diabetes, artrose, oedeem of vaatproblemen.

Waarom steunkousen?

Steunkousen zorgen voor een maximale bloedcirculatie, nemen vocht weg en verminderen pijn en zwellingen. Dat loopt een stuk lekkerder!

Stijlvol

Steunkousen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in talloze kleuren en mooie materialen, waardoor ze lijken op een stijlvolle panty of kous. Bovendien dragen zelfs atleten steunkousen, dus voor een stoffig imago hoef je echt niet bang te zijn.

Meer weten?

Van Mook Schoentechniek, Schoenmode en Voetzorg biedt alles rond voetzorg onder één dak, van podotherapie, steunzolen en (semi-)orthopedische schoenen tot schoenaanpassingen, pedicurebehandelingen en therapeutische elastische kousen.

Van Mook - Schoentechniek, schoenmode en voetzorg
Beneluxlaan 59-03 | 5042 WK Tilburg | 013-5350017 |
[email protected] | www.van-mook.nl
Deel dit artikel