osteopathie

Osteopathie om lekker in je vel te zitten

27 juli 2018
560
560
0

Heb je last van veel stress, krampen in je of rug of last van migraine of hoofdpijn? Wanneer je niet lekker in je vel zit, dan voelt je lichaam dat ook. Osteopathie kan je helpen om je weer prettig in je lijf te voelen. Zo komt er weer meer ruimte in je hoofd kun je weer volop genieten van het leven!

Osteopathie

Alles in je lichaam beweegt: van je spieren en bloedvaten tot je ingewanden en botten. Beweeglijkheid in je lichaam zorgt ervoor dat alles stroomt in je lijf en dat je je goed voelt. Beweegt er een deel van je lichaam niet goed, dan kan dat logischerwijs klachten veroorzaken. Omdat álle weefsels in je lichaam met elkaar in verbinding staan, kunnen klachten ook uitstralen naar andere delen van het lichaam dan waar de klacht zich bevindt. Het sleutelwoord bij osteopatie is ‘beweging’. De osteopaat onderzoekt waar de beweging hapert in het lichaam en hoe dit aangepakt kan worden.

Hoe verloopt de behandeling?

Tijdens de behandeling komen er geen medicijnen of apparaten aan te pas. De behandeling is manueel, oftewel wordt uitgevoerd door middel van de handen. Op een zachte manier laat de osteopaat je lichaam ontspannen, zodat het zijn natuurlijke beweeglijkheid en vitaliteit terugkrijgt.

Klachten onderzoeken

In het eerste consult zal de osteopaat proberen te achterhalen wat er precies aan de hand is. Hij of zij zal vragen stellen over de klacht, de eventuele ziektegeschiedenis en leefstijl. Op deze manier probeert hij de achterliggende oorzaak van de klachten te vinden. Daarna zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Na het onderzoek bespreekt hij of zij de bevindingen en stelt hij een behandelplan op. Zoals vanzelfsprekend wordt elke patiënt wordt met hetzelfde respect en vertrouwen behandeld, of het nou gaat om een volwassen persoon of om een pasgeboren baby.

Goed om te weten!

Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of andere medisch specialist, maar werkt hier juist mee samen. Indien nodig zal de osteopaat je doorverwijzen.

Osteopathie voor kinderen

Slaapt je kind(je) slecht, huilt hij veel, plast hij in bed of zit hij om andere redenen niet zo lekker in zijn vel? Als het niet goed gaat met je kind, dan kun je je hier veel zorgen over maken. Osteopathie kan mogelijk helpen om je kind beter in zijn vel te laten zitten.

Factoren

Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat je kind lichamelijke of emotionele druk ervaart, zoals onrust in het gezin of stress op school. Deze onrust en stress zijn merkbaar in zijn lijf. De behandeling bij kinderen verloopt net zoals bij volwassenen. De osteopaat zal er alles aan doen om je kind zich op zijn gemak te laten voelen en de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Klachten

Bij welke klachten kan de osteopaat jouw kind helpen?

  • huilbaby’s
  • slaapproblemen
  • onrust en spanning
  • motorische problemen
  • buikpijn
  • eczeem en allergieën

Zit de klacht er niet bij? Vraag de osteopaat of hij of zij toch iets voor je kan betekenen.

Meer weten?

Osteopaten Marc Nieuwenhuizen en Saskia Breinburg behandelen een breed scala aan lichamelijke klachten, waaronder rug- en nekklachten, migraine en spanningshoofdpijn, menstruatiepijn, stress- en vermoeidheidsklachten, maag- en darmklachten en incontinentieproblemen.

Osteopathie Zaanstad
Deel dit artikel