kamperen

Dé checklist voor als je gaat kamperen!

10 juli 2019
102
101
0

Heerlijk, het is zomervakantie! Ga jij deze zomer ook lekker kamperen? Natuurlijk is er niets heerlijker dan op de bonnefooi je auto pakken, en naar een camping gaan in binnen- of buitenland buitenland te gaan. Maar de kans is wél groot dat je iets essentieels vergeet. Natuurlijk zorg jij ervoor dat je je tentharingen, paspoort, muggenspray en zaklamp meeneemt (toch?). Maar denk je ook aan de volgende punten?

Een fijne (!) tent

Het is vast geen nieuws voor je dat je een tent nodig hebt als je gaat kamperen. Maar voor welke tent kun je nou het beste kiezen? Dat hangt uiteraard af van met hoeveel personen je op vakantie gaat, en met welk doel je op vakantie gaat. Ga je met zijn tweeën op de fiets weg, en komen jullie op meerdere tussenstops, dan wil je natuurlijk een fijne lichtgewicht tent. En ga je met het hele gezin weg, dan is een grote familietent wel zo fijn. Zeker als je beginner bent, is het uitkiezen van een tent niet gemakkelijk. Je tent uitkiezen in de winkel heeft als voordeel dat je de tent in het echt kunt bekijken en uitproberen, én dat een tentspecialist je advies kan geven. Heb je eenmaal de juiste tent gevonden, dan is het slim om thuis alvast je tent op te zetten. Zo mondt het samen de tent opzetten op de locatie niet uit tot een gevecht (je zal ze de kost niet geven, én kom je er ook meteen achter of je onverhoopt niet onderdelen mist.

Zzzlaapmat

Lekker slapen is belangrijk, óók als je in een ietwat primitief tentje ligt. Maak het jezelf daarom zo comfortabel mogelijk. Met een zachte slaapzak en een slaapmat die minstens zo lekker ligt als je matras thuis, moet dat zéker lukken. Ga bijvoorbeeld voor de Human Comfort Slaapzak Turenne, een heerlijk zachte XL-slaapzak die jou nét wat meer comfort en ruimte biedt. Enne, een ventilator voor heel warme zomernachten is ook best slim.

Kookgerei

Het is natuurlijk ook handig dat je op locatie maaltijden kunt bereiden. Gelukkig hoef je je met de apparatuur die tegenwoordig te verkrijgen is, niet te beperken tot blikjes Smac en ander typisch campingvoedsel. Uiteraard hangt het van je budget en je vervoermogelijkheden af, maar op een professionele ‘buitenkeuken’ bereid je op een simpele de lekkerste gerechten. Met een goede barbecue lukt dat uiteraard ook.

Kamperen?

En hoe zit het met jou: ga jij deze zomer ook kamperen? Bij Petstra Kampeer & Ski vind je alles wat er op je kampeerchecklist staat, én meer! En kom je er niet helemaal uit welke tent het meest geschikt is voor jou, of met welke barbecue je het lekkerste vlees kunt bereiden? Geen probleem. De medewerkers helpen je graag!

Meer weten?

Petstra Kampeer en Ski is vanaf 2014 gevestigd in het pand van Eurotrek campers. Bij Petstra Kampeer en Ski ben je aan het juiste adres voor al je kampeerartikelen, outdoor spullen en wintersportartikelen.

Petstra Kampeer & Ski
Printer 31 | 7741 ME Coevorden | 0524 – 593704 |
[email protected] | www.petstrakampeerenski.nl
Deel dit artikel