Lekker in je vel ook tijdens de overgang

14 december 2017
423
434
0

Dagelijkse klachten - voor veel vrouwen herkenbaar - zijn opvliegers, stemmingswisselingen en depressieve gevoelens.

Overgang

Misschien wijt je deze klachten aan hormonale kwalen, omdat je weet dat je in de overgang zit. Tijdens de overgang vinden er fysieke veranderingen plaats in je lichaam, waar je misschien geen raad mee weet. Voor je gevoel heb je de controle verloren over je gevoelens en je leven. Hoe krijg je dan weer grip op je leven?

De regie terug

Bovengenoemde klachten kunnen je leven gaan beheersen. Je wilt daarom de regie weer in handen krijgen. Vaak ben je als persoon zelf de sleutel tot de oplossing! Met het ‘integrale balansmodel’ kunnen je klachten worden verminderd en misschien zelfs worden verholpen. Dit model geldt als basis voor gedragsverandering:

  1. Hoofd: mentale kracht, visie, overtuigingen
  2. Hart: emoties, verbinding
  3. Lichaam: voeding, ontspanning
  4. Zingeving: identiteit, kernwaarden
  5. Pro-activiteit: motivatie, daadkracht

Onderliggende oorzaken

De veranderingen in je lichaam veroorzaken klachten die je misschien met supplementen en leefstijladviezen al beter onder controle hebt. Voor veel vrouwen is het echter nog niet voldoende om alleen de fysieke klachten te verhelpen. Met behulp van het integrale balansmodel kun je erachter komen welke oorzaken er ten grondslag liggen aan je klachten. Tijdens een eerste gesprek met een overgangsconsulente doe je een integrale vitaliteitscheck door een aantal vragen te beantwoorden. Vervolgens kijken jullie samen wat jouw scores op het integrale balansmodel betekenen. Aan welke dimensies moet er aandacht worden besteed, zodat jij weer lekker in je vel gaat zitten?

Kennis geeft vertrouwen

Je kunt zelf veel doen om gezond en in balans te blijven. Echter als vrouw krijg je te maken met verschillende levensfasen. Iedere fase kent gemakken en ongemakken, zowel in gezondheid als in ziekte. Kennis en inzicht in wat er precies in je lichaam gebeurt, geeft daarbij vertrouwen.

Hulp

Verpleegkundige Flor Altema, van Women in Balance, kan jou helpen. Heb je vragen over bijvoorbeeld overgangsklachten, hormoonbalans, voedingssupplementen of menstruatieklachten? Ben je benieuwd hoe en waarom je emoties je uniek maken? Of wil je met Progressive Mental Alignment (PMA)-coaching af van vervelende gevoelens? Women in Balance kan je ondersteuning en begeleiding geven die je op dit moment nodig heb

Meer weten?

Flora Altena, eigenaresse van Women in Balance, is een gespecialiseerde verpleegkundige in vrouwengezondheid en coaching. Door middel van deskundig advies en ondersteuning helpt Flora vrouwen weer in balans te komen. Met als doel: persoonlijke vitaliteit vergroten.

Women in Balance
Hoendiep 1 | 9718 TA Groningen | 06-83390380 |
[email protected] | www.womeninbalance.nl
Deel dit artikel