Voetverzorging: belangrijker dan je denkt

10 augustus 2017
829
876
2

Denk je bij het ouder worden aan het krijgen van rimpels, minder energiek zijn of grijs worden? Logisch, maar wist je dat het verouderingsproces van de voeten grote gevolgen heeft voor je hele lijf? Goede voetverzorging is daarom erg belangrijk.

Betere conditie

Je wilt je lichaam graag in een goede conditie houden, maar dan moet je wel weten hoé. Daar heb je inzicht voor nodig. Je voet heeft 33 gewrichtjes en hoe stijver die zijn, hoe meer pijn je hebt. Ook het stimuleren van de bloedcirculatie in je voeten werkt positief op je algehele conditie. Een goede voetverzorging is dus niet alleen heerlijk ontspannend, maar houdt je tegelijkertijd sterk, fit en flexibel.

Jonge voeten

Je voeten dragen je lichaamsgewicht, werken als schokbreker en zorgen voor een goede houding. Als jij je voeten weet te onderhouden, weet je jouw voeten en daarmee jezelf jong te houden. Goede voetverzorging doen we helaas veel te weinig. Let maar eens op als je ’s zomers over straat loopt: eelt en onverzorgde nagels zijn aan de orde van de dag. We zouden meer tijd vrij moeten maken voor goede voetverzorging en het tegengaan van de veroudering van de voeten.

Ontspanning

De oplossing: een spa-pedicurebehandeling. Deze behandeling is niet alleen een verwenbehandeling, maar bevordert ook de bloedcirculatie en houd je voeten flexibel en ontspannen. Kies voor een spa-pedicurebehandeling van Beauty Masters en kies voor een behandeling met de producten van OPI met de beste natuurlijke extracten en etherische oliën.

Zelf aan de slag?

  • Stap 1: Pak een teiltje en vul deze met warm water en eventueel een bruistablet. Glij met je voeten het warme water in en laat het eelt op je voeten in 10 minuten zacht worden.
  • Stap 2: Start met het verwijderen van eelt. Dit kan bijvoorbeeld met een eeltrasp of vijl. Behandel vooral je hielen, de bal van je voeten en de buitenkanten van je voeten.
  • Stap 3: Om de laatste dode huidcellen te verwijderen, kun je jouw voeten scrubben. Je voeten voelen lekker zacht.
  • Stap 4: Knip je nagels en lak ze in een mooi kleurtje. Je nagels mogen best wat langer blijven dan in de winter.
  • Stap 5: Tot slot breng je een verzorgende eeltcrème aan. Zo heb je gegarandeerd zachte voeten.
Meer weten?

De Beauty Masters treatment store in Eindhoven is een nagelstudio en schoonheidssalon. Je kunt er terecht voor nagelverzorging, manicure, pedicure, make-up, schoonheids-behandelingen, wimperextensions, wax behandelingen, massages en workshops.

Beauty Masters Treatment Store
Klein Tongelrepad 9 | 5613 KL Eindhoven | 040-2693134 |
info@beautymasters.nl | www.beautymasters.nl
Deel dit artikel