handmassage

Een handmassage: echte uitkomst tijdens pedicure

26 maart 2020
61
61
0

Hoewel je je voeten natuurlijk elke dag gebruikt, geldt dat ook voor je handen. Maar hier staan we maar zelden bij stil, en dat is niet zo gek. Je handen hoef je immers niet in krappe schoenen te stoppen, je hebt geen last van blaren of kramp na een lange dag lopen en ook ingegroeide nagels zal je niet snel op je vingers tegenkomen. Toch krijgen je handen dagelijks genoeg te verduren, ook al is dat misschien niet altijd zichtbaar vanaf de buitenkant, en dat begrijpen ze maar al te goed bij Hallo Voet pedicuresalon.

Handmassage

Kirsten Driessen van Hallo Voet pedicuresalon zag dat veel van haar klanten niet alleen last van hun voeten hebben, maar ook van hun handen. Kirsten: ‘Hoewel soms noodzakelijk, zien mensen een pedicure toch vaak als een momentje voor jezelf. Ze komen dan zichtbaar tot rust en nemen de tijd om te ontspannen. Het begon me steeds vaker op te vallen dat ze op zo’n moment ook met hun polsen begonnen te draaien of hun vingers gingen strekken. Toen kwam het idee om naast voetbehandelingen ook een handmassage aan te bieden.’

Ondergewaardeerd

Het belang van een handmassage wordt vaak ondergewaardeerd. Kirsten: ‘Hoewel je voeten en handen veel gelijkenissen kennen, zijn problemen met je handen vaak niet zichtbaar met het blote oog. Toch is het belangrijk om ook je handen goed te verzorgen. In onze salon komen veel mensen binnen die aangeven last te hebben van een muisarm of koude handen. Dit is een teken dat de doorbloeding niet goed is. Een handmassage biedt dan uitkomst.’

Ontspannend

Daarnaast is een handmassage ook ontzettend ontspannend. Net zoals je voeten, hebben je handen verschillende drukpunten die zo nu en dan verlichting nodig hebben. ‘We hebben het niet altijd door, maar ook je handen ervaren continu enorme kracht op hun spieren’, vertelt Kirsten. ‘Net zoals bij een voetmassage, geeft een handmassage rust en verlichting van die pijn’. Dus als je een voetmassage al ontspannend vind, dan is een handmassage zeker iets voor jou.

Los of in combinatie

Een handmassage hoef je natuurlijk niet in combinatie met iets anders te kiezen. Kirsten: ‘Uiteraard kun je ook gewoon langskomen voor alleen een handmassage. Wel zien we vaak dat mensen de behandeling combineren met bijvoorbeeld een pedicure. Zo gaan ze niet alleen weg met gezonde voeten, maar ook met verzorgde handen. Het kost geen extra tijd en het is natuurlijk toch dubbel ontspannend!’

Persoonlijke aandacht

‘Wat ik als een groot voordeel ervaar bij handmassages, is de persoonlijke aandacht die ik de klant kan geven. Bij het behandelen van voeten ben je toch geconcentreerd bezig met het lichaamsdeel dat letterlijk het verst van iemand afstaat. Handen daarentegen, zitten veel meer in het zicht’, vertelt Kirsten. ‘Op deze manier kan ik echt een praatje met iemand maken en kan ik de aandacht geven die iemand verdient’.

Meer weten?

Denk jij dat je een handmassage kunt gebruiken of wil je graag meer informatie over eventuele voetbehandelingen? Neem dan contact op met Hallo Voet pedicuresalon. Kirsten: ‘Bij mij ben je in deskundige handen. Sinds 2017 ben ik gediplomeerd pedicure, en sinds 2018 ben ik afgestudeerd als medisch pedicure met specialisaties Arkade-techniek en de Unibrace-techniek. Omdat ik aangesloten ben bij de brancheorganisatie ProVoet, ben jij ervan verzekerd dat bij een pedicure komt die goed is opgeleid en zich blijft doorontwikkelen’. Ook goed om te weten: wanneer je niet naar de salon kunt komen, kan Hallo Voet pedicuresalon ook bij jou thuis langskomen. Zo kun je behandeld worden in je vertrouwde omgeving. Dat is wel zo fijn!

Meer weten?

Kamp jij met andere klachten aan je voeten, of zijn ze toe aan een opknapbeurt? Bij Hallo Voet Pedicuresalon ben je aan het juiste adres!

Hallo Voet pedicuresalon
Deel dit artikel