ingreep

Mooi en zelfverzekerd na een ingreep

11 juli 2018
704
703
0

Een ongeluk, operatie of ingreep kunnen littekens achterlaten die impact hebben op je uiterlijk en je zelfvertrouwen. 'Er maar mee leren leven' is van vroeger. Vandaag de dag zijn er steeds mooiere technieken ontwikkeld die jouw uiterlijk enorm kunnen verfraaien. Kijk je mee?

Dermatografie

Irma Hulscher is met haar jarenlange kennis en ervaring dé expert op het gebied van cosmetische en medische pigmentatie, ook wel ‘dermatografie’ genoemd. ‘Een bekende vorm van dermatografie is het inkleuren van de tepelhof na bijvoorbeeld een borstreconstructie. Er is echter veel meer mogelijk op dit gebied.’

Natuurlijk

‘Bij Hulscher Cosmetics zijn we altijd bezig met het verbeteren van technieken en het zoeken naar nieuwe technieken, zodat we een steeds bredere doelgroep kunnen helpen. Bij dermatografie is subtiliteit ontzettend belangrijk. Als je een wenkbrauw of lip inkleurt, wil je dat het resultaat zo natuurlijk mogelijk is. Je wilt voorkomen dat de cliënt een karikatuur van zichzelf wordt. Dit vraagt om ruime kennis en ervaring.’

Littekens verfraaien

‘De laatste twee jaar zijn de technieken sterk verbeterd, waardoor we steeds mooiere resultaten kunnen behalen. Inmiddels is het bijvoorbeeld zelfs mogelijk om littekens, zoals een verheven litteken of keloïdvorming (bindweefselafwijking), platter en onopvallender te maken. We werken onder andere met ‘fractional needling’, een methode waarbij het litteken wordt behandeld met naaldjes die de werkstoffen collageen, hyaluronzuur of histamine in de huid brengen. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om te herstellen en dat zorgt ervoor dat de kwaliteit van het litteken veel mooier wordt. Ook is het mogelijk om een opvallend gekleurd litteken zo onopvallend mogelijk te maken met pigmentatie in de kleur van de huid er omheen. Voor veel mensen zorgt dit een grote verbetering van hun uiterlijk en een boost voor hun zelfvertrouwen’, aldus Irma.

Meer bekendheid

‘We zijn druk bezig om meer bekendheid te krijgen voor deze aanpak en we werken inmiddels samen met het Vumc, het Flevoziekenhuis, een privékliniek in Leiden en een ziekenhuis voor de behandeling van transgenders in Marbella. Zodra de taak van de chirurg erop zit, komen wij in beeld. Uiteraard hopen we op nog veel meer bekendheid en samenwerkingen, want het is geweldig om mensen te kunnen helpen richting een mooier uiterlijk en zelfacceptatie!’, besluit Irma.

Autoriteit permanente make-up

Het aanbrengen van permanente make-up is meer dan een kunstje, het is een vak. Irma Hulscher is sinds 1990 een autoriteit op het gebied van permanente make-up. Zij is STIVAS-gediplomeerd permanente make-up specialiste, kernlid bij de ANBOS, SPCP, NSGP en AAM en voorzitter van de Trans & Trauma Stichting. Irma Hulscher werkt altijd met de nieuwste technieken en laat zich jaarlijks bijscholen in het buitenland. Regelmatig geeft Irma zelf trainingen en presentaties in het buitenland. Bij Hulscher Cosmetics werken vier verschillende specialisten.

Medische pigmentatie

Wanneer is medische pigmentatie niet mogelijk:

  • op moedervlekken
  • bij diabetes, in bepaalde gevallen
  • vlak na bestraling bij kanker

Needling

‘Eén van onze cliënten was slachtoffer van een bomaanslag. Ze moest meerdere operaties in het VUmc ondergaan. Toen de chirurg uitbehandeld was, hebben wij het resultaat heel mooi kunnen afmaken. Onze cliënt had vier diepe gaten van schroeven in haar voorhoofd. Lisa Lefever van Hulscher Cosmetics heeft veel kennis en ervaring met needling, en daardoor hebben we deze cliënt kunnen helpen. De gaten zijn nu bijna niet meer zichtbaar.’

Meer weten?

Hulscher Cosmetics is de expert op het gebied van permanente make-up. De organisatie biedt lesmateriaal, ontwikkelt nieuwe technieken, behandelt klanten, verzorgen master classes en schrijft boeken over permanente make-up.

Hulscher Cosmetics
Operetteweg 31 | 1323 VK Almere | 036-5361164 |
info@hulschercosmetics.nl | www.hulschercosmetics.nl
Deel dit artikel