pretecho

Met een pretecho de mooiste beelden van je kindje

15 maart 2018
596
595
0

Grijpende handjes, trappelende voetjes... Als je in verwachting bent, is de echo hét moment om je kindje te kunnen zien. Je baby wordt zichtbaar met behulp van geluidsgolven op een groot scherm. Je krijgt een beeld van hoe je baby eruit zal zien en of hij of zij in goede gezondheid is.

Termijnecho

Tijdens de zwangerschap krijg je twee echo’s aangeboden: de termijnecho en de 20-weken-screeningsecho. De termijnecho geeft nauwkeurig aan hoe oud je ongeboren kindje is. Ook wordt de uitgerekende datum vastgesteld. Tijdens de 20-wekenecho wordt de gezondheid van je kindje onderzocht. Ook wordt gekeken of je kindje goed groeit en of er genoeg vruchtwater is. Je krijgt de uitslag meteen na het onderzoek.

Extra echo

Soms geeft de verloskundige vanwege medische redenen een indicatie om nog een extra medische echo te maken. In veel gevallen gaat dat om een vroege echo (rond de 6-7 weken), een groei-echo (rond de 30 weken) of een liggingsecho (rond de 36 weken.) Een vroege echo vindt plaats in de vroege zwangerschap, bijvoorbeeld bij bloedverlies tijdens je zwangerschap, twijfel over de zwangerschapsduur of bij het vermoeden van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Pretecho

Wil jij je kindje al vóór de geboorte graag ontmoeten en een idee krijgen of hij of zij op papa of mama lijkt? Laat dan een ‘pretecho’ maken! Dit zijn geen medische echo’s, maar echo’s in een ontspannen en rustige sfeer. Tijdens de pretecho wordt niet gericht gezocht naar mogelijke aandoeningen, maar mocht er toch iets afwijkends gevonden worden, dan word je daar wel van op de hoogte gebracht.

Realistische indruk

Je bekijkt je baby in 2D-, 3D- of in 4D-beelden, op een groot scherm. Bij een 2D-echo zie je het kindje in ‘vlakke’ zwart-witbeelden. 3D- en 4D-beelden zijn scherpere, bewegende beelden met meer kleur en diepte. Zo krijg je een realistische indruk van je ongeboren kindje en echt al een beeld van hoe je baby eruit zal zien. Bolle wangetjes, groeiende haartjes, het neusje van papa of mama…

Geslachtsbepaling

Razend benieuwd welke kleur jij de babykamer kan geven, uit welke namen je kan kiezen of welke kleertjes je alvast kan uitzoeken? Kies er dan voor om een geslachtsbepalingsecho te laten doen. Dat kan bij Kijk Nou Es! al vanaf 13 weken! Tijdens deze echo wordt bekeken welk geslacht je ongeboren kindje heeft. Al vroeg in de zwangerschap kan je zien of je een jongen of een meisje krijgt. Je hoeft hiervoor dus niet te wachten tot de 20-wekenecho. Ook hier kan je weer kiezen uit 2D-, 3D- of 4D-beelden.

Voor jou!

Wil jij binnenkort een pretecho laten maken? Bij Kijk Nou Es! kun je terecht voor een vroege echo, een (korte of uitgebreide) pretecho en een (korte of uitgebreide) geslachtsbepaling. Wil je even tussendoor kijken hoe het met je kindje gaat, dan kan dat ook!

Meer weten?

Bij Kijk Nou Es! worden de echo's uitgevoerd door hoogopgeleide en ervaren echoscopisten. Na de echo krijg je een paar foto's mee en kan het beeldmateriaal op een USB-stick worden gezet. Ook kun je bij Kijk Nou Es! een Gender Reveal Party of Babyshower organiseren.

Kijk Nou Es!
Veerlaan 21 | 3072 AN Rotterdam | 050-15373673 |
[email protected] | www.kijknoues.nl
Deel dit artikel