Bh’s voor een borstprothese

22 oktober 2017
409
413
0

Ook als je een borstprothese hebt, kun je nog steeds mooie lingerie dragen. Geen grote, huidkleurige bh's, maar mooie stoffen en modellen die speciaal zijn aangepast voor het dragen van een prothese.

Kenmerken

Een bh voor een borstprothese is anders dan een normale bh:

  • De borstprothese past volledig in de cup
  • De schouderbanden bieden stevigheid en comfort. Indien nodig zijn de banden iets breder voor de drukverdeling op de schouders
  • De zijpanden geven passende ondersteuning voor de prothese. Het gewicht van de prothese wordt gedragen door de bh en niet door de schouder(s)
  • De bh is voorzien van prothesehoesjes, zodat de prothese goed beschermd is en deze niet kan gaan schuiven
  • Alle bh’s kunnen aangepast worden voor optimaal comfort door onze coupeuse

Bh’s bij een borstreconstructie (compressie-bh)

Direct na een borstreconstructie (en ook na een borstverkleiningsoperatie) wordt vaak aangeraden om een stevige bh te dragen. Je krijgt hierover advies in het ziekenhuis waar je geopereerd wordt, maar kunt hiervoor uiteraard ook bij een specialist terecht.

Deel-, plak- en zwemprotheses

Wanneer een (deel van een) borstamputatie heeft plaatsgevonden, is een aanpassing mogelijk met een deel-, plak- of zwemprothese, die ook kan worden verzorgd. Rosemary’s Lingerie [red.] is hiervoor SEMH-gecertificeerd. De prothese wordt vergoed vanuit de basisverzekering door de zorgverzekeraar, waarbij de speciaalzaak zorgt voor de financiële afwikkeling. Rosemary’s Lingerie heeft een breed assortiment aan prothese badkleding en -nachtkleding.

Bh’s na een borstsparende operatie

Na een borstsparende operatie is het soms niet mogelijk of niet prettig om je oude bh’s te dragen, omdat bijvoorbeeld de beugel knelt of er extra steun voor de bestraalde borst nodig is. Je kunt bij Rosemary’s Lingerie een afspraak maken voor een bh zonder beugel, of een speciale bh met bijvoorbeeld extra brede schouderbanden en steun aan de zijkanten. Wanneer er maatverschil is ontstaan, kunnen zij je adviseren op het gebied van een deelprothese.

Meer weten?

Rosemary’s Lingerie is al bijna 20 jaar de lingeriespeciaalzaak van Oud Gastel en omgeving en biedt eigentijdse en stijlvolle lingerie, ondermode, badmode en nachtmode voor dames, heren en kinderen. De zaak biedt persoonlijke aandacht, een eerlijk en goed advies.

Rosemary's Lingerie
Dorpsstraat 25 | 4751 AH Oud Gastel | 0165-513470 |
[email protected] | www.rosemaryslingerie.nl
Deel dit artikel