Het begint bij je voeten!

30 oktober 2017
579
617
0

Het begint bij je voeten!

Regelmatig heb ik cliënten met kanker die in een zwaar traject zitten, dat zowel lichamelijk als geestelijk een enorme impact heeft. Als je de diagnose ‘kanker’ krijgt, dan moet je lastige beslissingen nemen over behandelingen en emotioneel bevind je je in een verwarrende achtbaan.

Oncoreflex tijdens behandelproces

Zelf ben ik helaas ook niet verschoond gebleven: in 2015 kreeg ik de diagnose ‘borstkanker’. Mijn ervaringen deel ik graag met mijn cliënten en ik bied bovendien voetreflextherapie voor kankerpatiënten, ook wel ‘oncoreflex’ genoemd. Dit is een zachte en humane manier om ondersteuning te bieden tijdens de verschillende fasen van het behandelproces bij kanker.

Kwaliteit van leven verhogen

De voetreflexmassages zijn bedoeld om de kwaliteit van leven te verhogen en nadrukkelijk niet om kanker te behandelen. Per behandeling kijk ik samen met mijn cliënt waar hij of zij behoefte aan heeft. De massages kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op emotionele ondersteuning of op het verminderen van bijwerkingen van de eventuele reguliere behandelingen.

Respect

Ook als je kiest voor alternatieve behandelwijzen is ondersteuning door voetreflex een goede aanvulling. Bij mij staan respect voor jou en jouw persoonlijke traject steeds voorop.

Belangrijk advies!

Versterk je immuunsysteem bij kanker en ‘vervuil’ je lichaam niet (meer). Je lichaam wordt niet alleen maar gevoed door voeding, maar ook door emotie, stress, leefstijl, zingeving, straling, sociale contacten, alles wat je op je lichaam smeert enzovoort. Vraag je bij alles wat ‘binnenkomt’ af: ‘is dit goed of slecht voor me?’, en maak dan je keuze.

Voeding bij kanker

Op veel van deze onderwerpen kun je zelf invloed uitoefenen. Het is prettig om een actief aandeel te hebben in je herstelproces. Dat geeft kracht. In november ga ik de module ‘Voeding bij kanker’ volgen, om nog beter advies te kunnen geven hierover.

Wat kan voetreflex betekenen bij kanker?

Voorafgaand aan chemotherapie

Hoe sterker je je voelt, hoe beter je de behandelingen tegen kanker zult ondergaan. Mijn voetreflexbehandelingen dragen eraan bij dat jij emotioneel sterker wordt.

Tijdens of na chemotherapie

In deze fase zijn mijn voetreflexmassages vooral gericht op het tegengaan van misselijkheid en het opbouwen van energie.

Emotionele stabiliteit

Een sterke geest draagt bij aan het herstel. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor je naasten is deze massage zeer geschikt vanwege het troostende karakter. De massage is een combinatie van een rug- en voetmassage.

Ontgifting en reiniging

Na de behandelingen is het belangrijk dat alle gifstoffen uit je lichaam verwijderd worden. Deze massage is een sterke ondersteuning bij dit proces en is belangrijk in de herstelfase.

Energieherstel

Een veelgehoorde klacht is een diepe vermoeidheid na de behandelingen tegen kanker. Deze bijwerking kan lang duren. Je lichaam krijgt door de voetreflexmassage ondersteuning bij het herstel van jouw energieniveau.

Meer weten?

In mijn praktijk streef ik naar de best mogelijke, persoonlijke en op jouw situatie afgestemde behandeling. Hierbij gaan we kijken naar de eventuele gezondheidsproblemen en naar de symptomen. De eerste vraag zal dan ook steeds zijn: 'Waar heb je last van?'. Het is dus maatwerk op de persoon afgestemd. Een behandelplan zal een combinatie zijn van westerse en Chinese behandelingen (TCM). Het doel is jouw gezondheid zo veel mogelijk te bevorderen.

Irma Scheepers Voetreflextherapeut
Saffier 9 | 5629 GL Eindhoven | 06-20568098 |
[email protected] | www.irmascheepers.nl
Deel dit artikel