zwangerschap

Reflexzonetherapie voor klachten bij je zwangerschap

24 februari 2020
312
312
0

Tijdens een zwangerschap zit je niet te wachten op medicatie of ingrijpende behandelingen. Je wil het liefst gewoon een gezonde baby ter wereld brengen. Mocht je toch klachten hebben wil ik je graag kennis laten maken met reflexzonetherapie, een natuurlijke methode die tijdens de zwangerschap prima te gebruiken is.

Hoort het er wel bij?

Zeker tijdens een zwangerschap kan ik me voorstellen dat je jezelf ook veel druk maakt of alles wel goed is met je toekomstige kindje. Soms kunnen er problemen opspelen waarvan je niet weet wat je er mee moet, zoals hoofdpijn, misselijkheid, pijn in je rug, nek of schouder of hevige vermoeidheid. Voor veel klachten is het moeilijk om een duidelijke oorzaak te vinden. Je schuift het af op de zwangerschap en zegt tegen jezelf “het zal er wel bij horen”. De klacht blijft ondertussen bestaan. Ik geef zelf reflexzonetherapie in mijn praktijk, waarmee ik veel klachten die vrouwen tijdens de zwangerschap ervaren, kan aanpakken.

Weerspiegeling van je lichaam

Wat is reflexzonetherapie? Deze vorm van therapie gaat ervan uit dat je lichaam zichzelf spiegelt, het ene lichaamsdeel kent een weerspiegeling in het andere. Al je organen, botten, weefsel en andere gebieden waar problemen kunnen ontstaan hoef je zo niet direct aan te pakken, maar kun je benaderen met de gebieden waar ze weerspiegeld zijn, de zogeheten reflexzones. Deze reflexzones zitten onder andere in je voeten. Door in deze zones speciale technieken te gebruiken stimuleer ik het herstellende vermogen van de weerspiegelde lichaamsdelen, waardoor ik klachten kan verlichten.

Een natuurlijke behandeling

Deze behandeling kan ik ook voor, tijdens en na de zwangerschap gebruiken. Reflexzonetherapie is tijdens de zwangerschap geschikt omdat het een natuurlijke methode is waar geen enkel medicijn bij komt kijken. Het is dus risicovrij voor zowel jijzelf als je baby. Ook is het een aanvullende therapie, wat betekent dat het naast eventuele andere behandelingen kan bestaan.

Wat voor klachten

Waar kan ik je allemaal mee helpen? Ten eerste als je baby in een verkeerde houding ligt, bijvoorbeeld in de stuitligging. Een gynaecoloog komt na de 36e week bij een stuitligging in actie, waarna die met uitwendige massage de baby probeert om te draaien. Reflexzonetherapie kan je eerder toepassen, we kunnen dan ongeveer vanaf week 33/34 al proberen je kindje te draaien. Dat gebeurt met moxa-therapie op specifieke meridiaanpunten.

Warme uitstraling

Moxa is bijvoetkruid en geeft een aangename warme uitstraling, waardoor de energie in het kleine bekken wordt gestimuleerd. Dit leidt ertoe dat er meer beweeglijkheid in dit gebied en bij de baby komt en de kans op draaien vergroot wordt. Daarbij maak ik uiteraard gebruik van de reflexzones om het draaien en indalen te stimuleren. Ik kan reflexzonetherapie tijdens de zwangerschap ook gebruiken om weeën mee op te wekken als je uitgerekende datum al geweest is, maar je kindje nog niet is geboren.

Hormonen in balans

Het kan zijn dat de klachten ontstaan door een disbalans in je hormoonspiegel. Het is bekend dat een zwangerschap voor veel wisselingen in je hormonen zorgt. De klieren die deze hormonen regelen zijn net als alle andere organen en lichaamsdelen weerspiegeld in de reflexzones. Reflexzonetherapie is dus een goede methode om aan de slag te gaan met problemen met deze klieren. Daarnaast kan de therapie verlichting bieden bij:

  • Onbestemde pijn, zoals hoofdpijn en rugpijn
  • Misselijkheid
  • Vermoeidheid
  • Incontinentieproblemen

Voor allerlei klachten

Reflexzonetherapie is niet alleen bij de zwangerschap een nuttige behandeling. De behandeling kan voor allerlei klachten verlichting bieden, zoals problemen met je spijsvertering, hormoonklachten als stressklachten, problemen met je schildklier, en geestelijke problemen als emotionele instabiliteit en overspannenheid. Door de natuurlijke werking is het zeker bij een zwangerschap ook een geschikte behandelmethode. Neem vooral contact met me op om de mogelijkheden te bespreken!

Meer weten?

Bij Praktijk voor Reflexzonetherapie '8' ben je aan het juiste adres voor reflexzonetherapie in Rijswijk. Voor eigenaresse Jolanda van Viersen is holistisch werken het uitgangspunt.

Praktijk voor Reflexzonetherapie '8'
Sniplaan 35 | 2289 EK Rijswijk | 070-3077426 |
info@reflexzone8.nl | www.reflexzone8.nl
Deel dit artikel