werkstress

Hoge werkstress? Reflexzonetherapie brengt je in balans

9 juli 2020
274
274
0

In deze hectische tijden staan veel bedrijven op het randje van de ondergang. Nu baanzekerheid geen garantie is, gaan veel mensen dan ook gebukt onder meer stress. Er staat meer druk op werkgever én werknemer om te presteren en targets te halen. Dit terwijl er meer op afstand gewerkt wordt, wat de productiviteit en focus voor velen niet ten goede komt. Want over het algemeen geldt: hoe meer gespannen je bent, hoe minder productief je eigenlijk bent.

Invloed op lichaam

Wanneer je last hebt van werkstress, heeft dit invloed op je hele lichaam. Je staat onder (tijds)druk, voelt een drang om te presteren of draagt de verantwoordelijkheid voor het oplossen van een probleem, waardoor je hele lichaam onder spanning staat. Vaak heb je er geen weet van hoeveel stress je lichaam opslaat. Bewust of onbewust kun je dan allerlei klachten ontwikkelen.

Stresstolerantie

Elk lichaam heeft een grens als het gaat om stress. De een kan prima multitasken, prioriteiten stellen, timemanagen en kalm blijven onder hectische omstandigheden, terwijl de ander bij een wolkje teveel al omver geblazen wordt. Mensen met een lagere stresstolerantie lopen dus ook sneller over wanneer er een hoge werkstress of prestatiedruk heerst of wanneer er veel verantwoordelijkheid bij hen ligt.

Omgaan met werkstress

Weten hoe je lichaam reageert op stress en hoe je hiermee moet omgaan is dan ook essentieel. Neem je te veel hooi op je vork omdat het van je verwacht wordt, negeer je het effect op je lichaam en leg je de lat nog hoger voor jezelf? Je gaat dan voorbij aan je eigen grenzen. Je gaat dan door, terwijl je eigenlijk een rustpauze nodig hebt. Of je kunt geen nee zeggen, terwijl je agenda al stampvol zit.

Grenzen bepalen

Vroeg of laat zal de stress dan zijn tol eisen op het lichaam. Het is dus van belang om dit tijdig aan te pakken, voordat stress eindigt in een burn-out of ziekte. Als reflexzonetherapeute kan ik je helpen om beter te luisteren naar de signalen van je lichaam, je grenzen leren bepalen en handvatten aanreiken om hiermee om te gaan.

Spanning loslaten

Reflexzonetherapie laat je lichaam weer in balans komen, zodat je krachtiger in je schoenen staat en weer optimaal kunt presteren op je werk. Door de ‘hand’ te leggen op de gespannen reflexzones van het lichaam, wordt de druk verlicht. De spanning die in je lichaam vastzit, wordt dan weer losgemaakt. Zo maken de verstoringen en blokkades in het lichaam weer plaats vrij en kan het lichaam beter zijn werk doen. En dat betekent dat jij dat ook kunt.

Ontspanning van binnenuit

Om productief te kunnen zijn en je goed te kunnen focussen op je taken is het namelijk essentieel dat je van binnen in balans in bent. Door van binnenuit tot ontspanning te komen, krijgen de hersenen weer ademruimte. Zowel je productiviteit als werkvermogen zijn dus gebaat bij een reflexzonebehandeling. Je krijgt weer nieuwe energie, bent beter bestand tegen stress en kunt tegenslagen makkelijker overwinnen.

Ontmoet Jolanda

Wil jij ook balans van binnenuit creëren? Laat je dan onder handen nemen bij Praktijk voor Reflexzonetherapie ‘8’. Ik help je graag om weer tot ontspanning te komen en de stress te laten varen. Als betrokken reflexzonetherapeute heb ik altijd aandacht voor jouw persoonlijke wensen en ga ik samen met jou op zoek naar een passende oplossing voor jouw klachten. Naast een behandeling op maat, kun je bij mij ook terecht voor persoonlijke begeleiding.

Meer weten?

Bij Praktijk voor Reflexzonetherapie '8' ben je aan het juiste adres voor reflexzonetherapie in Rijswijk. Voor eigenaresse Jolanda van Viersen is holistisch werken het uitgangspunt.

Praktijk voor Reflexzonetherapie ‘8’
Sniplaan 35 | 2289 EK Rijswijk | 070-3077426 |
info@reflexzone8.nl | www.reflexzone8.nl
Deel dit artikel