kamperen

Winterkamperen kun je leren

21 december 2021
57
57
0

De dagen worden de korter, de temperatuur daalt. Tijd om onder een dekentje op de bank een goede serie te bingewatchen. Dat is een optie. Een andere optie is het koude weer en de winter te omarmen en juist in die periode waarin het blad valt, erop uit te trekken. Stap in een camper, verblijf in een ingericht chalet of overnacht op een pop-upcamping in de dichte bossen van Drenthe.

Kerststad Valkenburg

Tot en met 9 januari 2022 kom je in het Limburgse Valkenburg helemaal in kerstsfeer. Het is de ideale tijd om the most wonderful time of the year op de camping door te brengen.
OmniTraveler bracht de laatste zomerse zonnestralen door op Huttopia Camping Valkenburg – Maastricht in een heerlijk chalet met onbeperkt frisse lucht en zicht op de natuur door de glazen deuren en een nieuwsgierige eekhoorn op het houten terras. Stel je die setting eens voor, maar dan bedekt met een laagje maagdelijk witte sneeuw. Overdag genieten van de vele kerstlichtjes, de kerstmuziek en al het lekkers, boven- én ondergronds en ’s avonds knus bij elkaar op de camping. Klinkt goed, nietwaar?
Meer informatie: www.camping-valkenburg.com

Op pad met het Ventje

Trek er in de winter op uit met deze toffe Volkswagen Transporter camper, luisterend naar de naam Ventje. Deze kleine alleskunner brengt je overal naartoe en het beste is: je hebt je keuken en slaapkamer altijd bij je.
In de herfstvakantie toerde OmniTraveler over de Utrechtse Heuvelrug en genoot van het comfort van dit kampeervervoermiddel. De – met ‘Best Design Award’ winnende – camper is ook in de winter je beste maatje. De veelzijdige keuken is zowel van buiten als van binnenuit te bedienen. Mocht je het ’s nachts onverhoopt koud krijgen, dan laat je heerlijk het kacheltje branden middels de accu. Op naar winterse avonturen!
Meer informatie: www.ventje.nl

Diep in het bos

Winterwoods bewijst dat je voor avontuur niet ver hoeft te reizen. In de Drentse natuur ga je mountainbiken, volg je een koudetraining en kook je boven je eigen kampvuur op deze pop-upcamping in de dichte bossen van Drenthe. Overdag kun je workshops volgen, verken je de omgeving of warm je jezelf op in de sauna. In de avond geniet je van een drankje bij het kampvuur of stook je de houtkachel op in je eigen traditionele yurt.
Meer informatie: www.winterwoods.nl

Meer weten?

Ik geniet van reizen in de ruimste zin van het woord. Het reizen om het reizen als ik een lange treinreis over de Trans Siberische spoorlijn van Rusland naar China maak. Waar andere opzien tegen een lange vliegreis, kijk ik uit naar iedere vlucht. Ultiem geluk in de Franse Champagne streek, met een hond op truffeljacht. Een roadtrip met mijn liefde en kleine meid door Maleisië. Neerploffen in een bed in een gastvrij guesthouse of mezelf laten pamperen tijdens een verblijf in een luxe hotel. Dwars door Nederland wandelen op het Pieterpad en slapen in een trekkershut of vanuit mijn woonplaats Breda met tegenwind op de fiets naar Antwerpen, de nacht doorbrengend bij een excentrieke B&B gastheer.

OmniTraveler
Deel dit artikel