papa

Papa is weg..

11 mei 2018
513
512
0

De deur slaat hard dicht. Het servies, wat net nog door de lucht vloog, ligt kapot op de grond. En je mascara zit verspreidt over je gezicht. Dan dringt het tot je door: hij is weg. Je zakt door je benen en opeens voel je twee kleine armpjes om je heen die je proberen te knuffelen. 'Ach, kleine Sophie', zeg je, 'alles komt goed'. Op het moment dat je het verdrietige gezichtje van je dochter ziet, begin je ongecontroleerd te huilen. Hoe moeten jullie nu verder?

Clichés

Je merkte dat het al een tijdje niet meer goed ging tussen jou en je man. Alle clichés kwamen uit de kast: overwerken, eten voor de TV in plaats van aan tafel, sexy jurkjes die steeds vaker veranderden in vale joggingpakken. De welbekende sleur. Toch wilde je niet opgeven; je kende hem immers al zo lang. Jeugdliefdes waren jullie. Vroeger onbezorgd en blij en nu vooral vermoeid. Toen kleine Sophie op de wereld kwam, leek het wel of jullie uit elkaar gedreven werden. Jij met de baby boven om borstvoeding te geven, hij die beneden op de bank in slaap gevallen was.

Papa

Een maand later. Je zit op het terras met een dampende mok koffie. Er zijn wat kilo’s van je lichaam afgevallen, maar je hebt ook weer wat kleur op je gezicht. Sophie smikkelt van haar ijsje. ‘Komt papa ook nog? Ik wil met papa naar de kinderboerderij!’ Je veegt wat ijs van haar wang en zegt dat papa niet komt. ‘Papa komt je vrijdag ophalen. Dan kunnen jullie vast naar de kinderboerderij!’ ‘O, okee…’, klinkt het vanaf de andere kant van de tafel.

Mediator

Het scheelt dat je professionele hulp hebt kunnen zoeken van een mediator, want helder nadenken, dat kon je niet. Je had iemand nodig die de situatie objectief kon beoordelen, die voor jouw rechten opkwam, én voor die van je dochter. Die er mede voor zorgde dat wanneer het gebroken gezin bij elkaar was, de situatie niet verzandde in een oorlogsgebied. Sophie staat bij jou en Tom allebei gelukkig voorop. Door dat gemeenschappelijke belang ben je ervan overtuigd dat jullie er samen uit kunnen komen.

Expert aan het woord

Een scheiding maakt een wirwar van emoties los. Bij de ouders, maar zeker ook bij het kind. De ervaring leert dat kinderen zichzelf vaak wegcijferen tijdens een scheiding, omdat ze loyaal zijn aan hun ouders. Daar schuilt ook direct het gevaar in. Sophie heeft niet voor de scheiding gekozen, en toch moet het meisje omgaan met al deze veranderingen. Een mediator helpt mensen met een conflict om er samen uit te komen, zoals bij een echtscheiding. Een mediator is een professionele bemiddelaar die volledig onafhankelijk werkt. Een mediator kiest geen kant, of het moet de kant van het kind zijn, en neemt ook geen standpunt in. De belangrijkste voorwaarde voor mediation? Beide partijen moeten er vrijwillig aan mee willen werken.

Meer weten?

FlevoScheiden is gespecialiseerd in hulp bij relatiebeëindiging van samenwoners, geregistreerd partners en gehuwden. De scheidingsadviseur in Almere kan je daarnaast helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan, convenant en het maken van alimentatieberekeningen.

FlevoScheiden / De Scheidingsmakelaar
Randstad 22-127 | 1316 BW Almere | 036-3030230 |
ron@flevoscheiden.nl | www.scheidingsmakelaar.nl
Deel dit artikel