henna

Henna has it all

17 december 2017
677
681
0

Henna op je handen, henna in je haar: al eeuwenlang wordt henna voor de meest uiteenlopende doelen gebruikt. En nu is er de Henna Brow: dé nieuwste trend op wenkbrauwgebied.

Wenkbrauwen

De Henna Brow is een mooie en nieuwe manier om je wenkbrauwen te verven. Je verft niet alleen de haartjes, maar óók de huid eronder. Henna blijft ongeveer tot 5 weken zitten op de haartjes, en 5 tot 14 dagen op de huid. Je hebt dus langer plezier van je mooi geverfde wenkbrauwen! Bij de Henna Brows wordt geen ammoniak en oxidant gebruikt, maar hennapoeder gemengd met rozenwater.

Het ontstaan van henna

Henna wordt gewonnen uit de hennastruik, genaamd Lawsonia Inermis. Deze struik komt voor in Noord-Afrika, het Nabije Oosten en in India. De struik wordt al sinds circa 3500 v. Chr. gekweekt. Van de bloemen kan parfum worden gemaakt en er wordt kleurstof gewonnen uit de groene herfstbladeren. Dit groene poeder wordt vermengd met water. Het mengsel dat zo ontstaat, wordt al eeuwenlang gebruikt voor het maken van versieringen op de huid.

Roodbruin

Het mengsel van de hennastruik moet minstens 4 tot 8 uur in de huid trekken om voor de mooie roodbruine afdruk op de huid te zorgen. Als je deze pure pasta zou gebruiken voor je wenkbrauwen, dan zou het urenlang moeten intrekken, met uiteindelijk een roodbruin resultaat. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, en daarom is het helaas onmogelijk om 100% pure henna te gebruiken.

De behandeling

Het laten zetten van twee mooie henna brows duurt ongeveer 45 minuten. Deze tijd staat voor het intakegesprek, het shapen van de wenkbrauwen en het aanbrengen van de hennaverf. Jouw wenkbrauwen zullen na afloop mooi geshapet én gekleurd zijn!

Go for henna!

Ben je op zoek naar een specialiste op het gebied van de Henna Brow? Dominique van schoonheidssalon Zacht biedt deze behandeling aan. Samen met Dominique bespreek je jouw wensen om de perfecte Henna Brows te krijgen. Voor de Henna Brow behandelingen worden de producten van Mrs. Highbrow gebruikt. Wil je liever geen henna? Dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor normale wenkbrauwverf.

Meer weten?

Bij schoonheidssalon Zacht kan je terecht voor gezichtsbehandelingen, harsen, wimper extensions, massages, manicures en pedicures. De salon van eigenaresse Dominque Laan zit sinds 2018 gevestigd in hartje Alkmaar en is lid van de branchevereniging Anbos.

Schoonheidssalon Zacht
Oudegracht 13A | 1811 CA Alkmaar | 06-20041971 |
[email protected] | www.schoonheidssalonzacht.nl
Deel dit artikel