medische pigmentatie

Medische pigmentatie: iets voor jou?

16 augustus 2019
181
180
0

Je uiterlijk speelt een grote rol in je mate van zelfvertrouwen. Wanneer je gezegend bent met een knap gezichtje en mooi figuur zul je regelmatig bewonderende blikken oogsten. Het tegendeel is echter ook waar. Je wordt ook regelmatig nagekeken wanneer je in je gezicht of op een andere zichtbare plaats bijvoorbeeld een groot litteken, vitiligo of een wijnvlek hebt of als je je wenkbrauwen of hoofdhaar mist als gevolg van een ziekte of chemotherapie. Maar ook minder opvallende plekken, zoals het missen van de tepelhof na een borstreconstructie kunnen je zelfvertrouwen aantasten.

Medische pigmentatie

Met dermatografie, ook wel medisch pigmenteren genoemd, kun je plekken op je huid grotendeels camoufleren. In de afgelopen jaren heeft het team van Irma Hulscher Cosmetics hiermee mooie resultaten geboekt. Doordat er pigmenten in de huid worden ingebracht, wordt het oorspronkelijke kleurverschil minder zichtbaar. Het doel is altijd de natuurlijke stand of kleur van de huid terug te krijgen. Zo oogt de huid weer gepigmenteerd en natuurlijk en vallen de littekens minder op. De technieken worden steeds geavanceerder. Bij een reconstructie van de tepelhof kan bijvoorbeeld niet alleen gezorgd worden voor een areola, maar ook de klieren van Montgomery, de bultjes rondom de tepelhof, kunnen nauwkeurig worden ingetekend, zodat een zeer realistisch 3D-effect wordt verkregen.

Microneedling

Er wordt overigens niet altijd met pigmenten gewerkt. Door alleen met de kleine naaldjes te werken, wat microneedling wordt genoemd, wordt een beroep gedaan op het zelfherstellend vermogen van de huid. Soms wordt tegelijkertijd ook een werkstof de huid in gesluisd, waardoor de huid een extra zetje krijgt om zich te herstellen en te verbeteren. Microneedling is een prachtige methode om littekens zachter, soepeler en minder opvallend te maken. Soms is pigmenteren niet eens meer nodig, omdat de huid zelf weer kleur aanmaakt!
Meer weten? Neem contact op!

Is medische pigmentatie iets voor jou?

De techniek wordt onder andere ook toegepast bij:

  • Haarverlies door ziekte (het suggereren van wimpers en wenkbrauwen en het camoufleren van kale plekken op het hoofd)
  • Na een hechting of bij een diepe schaafwond, waarbij het pigment verstoord is
  • Brandwonden (bijvoorbeeld het vormen van een nieuwe lip)
  • Littekens of aangeboren afwijkingen als een hazenlip, wijnvlek of ooievaarsbeet
  • Bij het reconstrueren van de tepelhof (areola) na een borstreconstructie
  • Een vinger- of teennagel pigmenteren als die ontbreekt
  • Schisis, waardoor de cupido wordt weer symmetrisch wordt
  • Littekens na het weghalen van lipcarcinoom
  • Hypopigmentatie: het ontbrekende pigment wordt ingevuld

Wist je dat…

… wanneer er te veel pigment is, medische pigmentatie niet helpt? In dat geval kunnen producten met tyrosinaseremmers uitkomst bieden.
… wanneer verharde littekens soepeler worden gemaakt, dit de bewegingsvrijheid kan verbeteren?

Meer weten?

Hulscher Cosmetics is de expert op het gebied van permanente make-up. De organisatie biedt lesmateriaal, ontwikkelt nieuwe technieken, behandelt klanten, verzorgen master classes en schrijft boeken over permanente make-up.

Hulscher Cosmetics
Operetteweg 31 | 1323 VK Almere | 036-5361164 |
[email protected] | www.irmahulscher.nl
Deel dit artikel