huid

Het warme weer: tijd om je huid weer te laten zien!

31 maart 2020
193
192
0

Deze maand kunnen we de winter eindelijk achter ons laten! Het warme weer is in aantocht en ook rokjesdag staat alweer bijna op de agenda. Hartstikke leuk natuurlijk, maar we willen wel glad voor de dag komen. Toch kan het lastig zijn om de juiste ontharingsmethode te vinden. Speciaal voor jou hebben we daarom bij Clinique Chevallier een handig overzicht gemaakt, zodat jij door de bomen het bos weer kunt zien.

Elektrisch epileren

Met elektrisch ontharen, ook wel elektrisch epileren genoemd, wordt haargroei definitief aangepakt. Via een dun, steriel wegwerpnaadje worden de haarzakjes één voor één met een zwak elektrisch stroompje vernietigd. Het voordeel van elektrisch epileren, is dat hier geen onderscheid wordt gemaakt in de kleur van het haar, alle haartypes kunnen daarom behandeld worden met een elektrische ontharingsbehandeling. Maar omdat epileren haar voor haar gaat, raden we deze behandeling niet aan als je veel haar in een keer wilt verwijderen. Maar als je alleen je gezichtshaar wilt laten verwijderen, is dit de ideale behandeling. Bovendien vergoedt de verzekeraar in bijna alle gevallen veel kosten!

Laserbehandeling/IPL

Ook de laserbehandeling of IPL zorgt voor een definitief resultaat. Veel mensen willen elektrisch ontharen en een laserbehandeling/IPL nog wel eens door elkaar halen. En dat is niet zo gek, want bij zowel elektrisch ontharen als laseren worden de haarzakjes definitief verwijderd. Het verschil is alleen dat bij de laser/IPL maar één specifieke golflengte van licht gebruikt wordt, terwijl bij elektrisch ontharen er gewerkt word met een beetje stroom. Het gevolg is dat elektrisch ontharen op alle haarkleuren werkt, terwijl de laser/IPL alleen op donkere haartjes werkt. Daar tegenover staat dat elektrisch epileren haar voor haar werkt, terwijl de laser op iets grotere oppervlaktes ingezet kan worden. Mochten er dan na de laserbehandeling nog lichte haartjes overblijven, dan kunnen deze met de elektrische epilatie alsnog verwijderd worden.

Behandelingen

Voor alle ontharingsmethodes geldt dat je meerdere behandelingen nodig hebt om definitief van je haar af te komen. Waxen/harsen is geen definitieve ontharingsmethode, de haartjes zullen dus altijd weer terugkomen, bij laseren/IPL of elektrisch epileren is dit niet het geval. Hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn, verschilt per persoon. Gemiddeld zijn onze klanten na zes sessies definitief van hun haar af. Goed om te weten is dat ontharen bij Clinique Chevallier vrijwel altijd door je zorgverzekeraar vergoed wordt, mits je aanvullend verzekerd bent. Maar het kan nooit kwaad dit even bij je zorgverzekeraar te na te vragen.

Meer weten?

Wil jij glad de zomer tegemoet? Dan ben je bij Clinique Chevallier aan het juiste adres. Met 22 jaar ervaring in ontharingstechnieken kunnen we samen met jou kijken welke ontharingsmethode het beste geschikt is voor jouw huid en haartype. Je kunt daarnaast bij ons terecht voor verschillende huidverbeterende behandelingen. Denk hierbij aan microdermabrasie, peelingen, microneedling of een ooglift. Maar ook voor permanente make-up of cryolipolyse zit je bij ons goed. We helpen je graag verder!

Meer weten?

De salon van Adriana Chevallier heeft meer dan 20 jaar ervaring in de behandeling van onder andere huidveroudering, acne, pigmentvlekken, couperose, overbeharing en rimpels. Ook kan je bij Clinique Chevallier terecht voor de behandelmethode Cryo 21.

Clinique Chevallier
Deel dit artikel