permanente make-up

Permanente make-up maakt een comeback

12 maart 2018
1304
1308
1

Er was een tijd, nog niet zo lang geleden, dat permanente make-up niet zo populair was. Bij sommige vrouwen werden na een behandeling de wenkbrauwen rood of blauw, waardoor het resultaat van de behandeling niet echt aansloot bij het gewenste effect. En dat heeft natuurlijk anderen afgeschrikt om ook naar een salon te gaan voor deze behandeling. Maar gelukkig is er in de afgelopen tijd veel verbeterd, en nu is permanente make-up weer helemaal terug!

Semi-permanent

De pigmenten die tegenwoordig gebruikt worden, zijn veel beter en van hoge kwaliteit, zodat de wenkbrauwen niet meer rood of blauw verkleuren, en ook worden ze minder diep in de huid gebracht. Na verloop van tijd wordt het pigment langzaam afgebroken en afgevoerd uit de huid, zodat je het eigenlijk hebt over ‘semi-permanente make-up’.

Nieuwe technieken

Maar niet alleen zijn de pigmenten die nu gebruikt worden beter dan die van vroeger, ook zijn er nieuwe technieken om permanente make-up aan te brengen, zodat er voor elke klant en leeftijd een techniek is die past. Het doel is om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen.

Hairstroke

Zo is er voor wenkbrauwen de hairstroke-techniek. Hierbij worden je eigen wenkbrauwen met een heel dun naaldje geperfectioneerd door het plaatsen van flinterdunne ‘haartjes’. Met deze techniek krijg je een effect dat ervoor zorgt dat je wenkbrauwen er mooi en heel natuurlijk uitzien. Een andere techniek is de 3D-hairstroketechniek: de hairstroketechniek, maar dan met een schaduweffect. Ook is er de ombre-techniek, waarbij er een poederig effect ontstaat doordat er gewerkt wordt van donker naar licht.

Eyeliners en full-lips

Behalve voor je wenkbrauwen kun je ook kiezen voor permanente make-up van de eyeliners en de lippen (‘full lips’). Je lippen krijgen een mooie strakke lijn of een zachte lijn en je hele lip wordt ingekleurd. Het resultaat is dan een zachte, egale kleur. Door de permanente make-up op de lippen worden eventuele onregelmatigheden gecorrigeerd en lijken je lippen veel voller.

De expert

Op zoek naar een permanente make-upspecialist? José Dehue heeft 25 jaar ervaring binnen de beautybranche, en is gespecialiseerd in permanente make-up. Ze heeft hiervoor 5 jaar geleden de Basisopleiding gedaan en daarna verschillende nationale en internationale mastertrainingen gevolgd om haar kwaliteiten steeds te verbeteren en up to date te houden.

Meer weten?

Bij Beautysalon Cosmée kun je terecht voor permanente make-up en schoonheidsbehandelingen. De salon is goedgekeurd door de GGD rond veilig en hygiënisch werken, en José Dehue is aangesloten bij de brancheorganisatie ANBOS.

Beautysalon Cosmée
Bosweg 12 | 8162 EK Epe | 06-12575585 |
| www.beautysaloncosmee.nl
Deel dit artikel