pigmentvlekken

Een gelaat zonder pigmentvlekken

25 juni 2019
322
321
0

De zomer staat weer op de stoep en met z’n allen kijken we daar reikhalzend naar uit. Heerlijk die zomerzon. Die geeft je energie en maakt vrolijk. De zon heeft, zoals waarschijnlijk bekend, ook een keerzijde, want de zon kan huidbeschadiging veroorzaken. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste schade al vóór het 18e levensjaar ontstaat? Kijk mee naar de oorzaak van hyperpigmentatie en pigmentvlekken.

Zonbeschermers

Het gebruik van een goede bescherming is dus van belang om meerdere redenen. Regelmatig gebruik van zonbeschermers kan namelijk sommige vormen van huidkanker, als gevolg van teveel zon, helpen verminderen of voorkomen. Ook helpt het tegen hyperpigmentatie. Dat is gunstig voor het gelaat, de handen en de hals, want die worden er niet mooier op als ze onder de pigmentvlekken zitten.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Onder normale condities produceren bepaalde huidcellen (melanocyten) melanine. Melanine geeft een natuurlijke bescherming aan de huid. Het melanine beweegt zich omhoog richting het huidoppervlak, waar het de huid een gezonde kleur geeft. Soms, echter, is er wel erg veel kleur te zien. Dat komt door een overproductie van melanine wat leidt tot vlakke, donkere plekken, oftewel pigmentvlekken. De grootte en kleur hiervan variëren.

Oorzaken

Pigmentvlekken behoren tot de meest in het oog springende en storende huidproblemen. Ze geven het uiterlijk een ouder aanzien en dat vindt niemand leuk. Naast zon kunnen pigmentvlekken ook worden veroorzaakt door:

  • Huidirritatie
  • Hormonale onbalans
  • Medicatie
  • Straling

Pigmentvlekken voorkomen…

Pigmentvlekken zijn te voorkomen en ook zeker te behandelen. Dat kan door die melanocyten te stimuleren minder melanine te produceren. Dat betekent dat je goed moet opletten bij UV-lichtbronnen zoals de zon. Hierbij is het van belang dat je stilstaat bij hoeveel tijd je in de zon doorbrengt en in hoeverre je jezelf beschermt met zonproducten. Deze factoren bepalen namelijk mede de mate van huidirritatie.

Behandeling

Heb je eenmaal pigmentvlekken? Dan hebben wij in onze huidpraktijk Beauty Inn goede remedies in de vorm van twee wetenschapsmerken: PRIORI en Jan Marini. Jan Marini maakt in de prijswinnende formule ‘SkinCare Management System’ in vijf stappen gebruik van ingrediënten die invloed hebben op hyperpigmentatie, en die bovendien veel andere prachtige huidverbeterende eigenschappen hebben.

Een zonnige oplossing

Weten, wat wij bij Beauty Inn voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult met één van onze vakkundige en sympathieke huidexperts. Je maakt dan gelijk kennis met ons, ons bedrijf en met onze werkwijze. In overleg maken we een persoonlijk plan van aanpak. Ook kun je altijd, zonder afspraak, onze beauty store binnenlopen voor informatie of de nodige aankopen. Voor vragen en een zonnige oplossing op maat, ben je van harte welkom bij Huidpraktijk Beauty Inn!

Meer weten?

Bij Beauty Inn Huidpraktijk kun je terecht voor huidbehandelingen, zoals PMU, ontharen, wimpers en wenkbrauwen verfen of waxen, massages, nagelverzorging of tanningspray. Het team bestaat uit gediplomeerde en gespecialiseerde schoonheidsspecialisten.

Beauty Inn Huidpraktijk Nieuwegein
Symfonielaan 28-30 | 3438 EV Nieuwegein | 030-6038013 |
[email protected] | www.beauty-inn.nl
Deel dit artikel