huidbehoefte zwangerschap

Jouw huidbehoefte tijdens je zwangerschap

19 april 2018
1097
1097
1

Je geniet van jouw zwangerschap, maar je huid zit helaas in een enorme achtbaan van hormonen. Dit uit zich in een vette huid met acne of juist een droge huid met rode vlekken. En daar geniet je logischerwijs niet van. Hoe los je dit op?

Acne

In het begin van je zwangerschap spelen je hormonen op en neemt de talgproductie toe. Misschien behoor je tot geluksvogels met een mooie glans op je huid. Maar vaak slaat deze glans om in acne.

Droge huid

In het midden van je zwangerschap merk je vaak dat je huid heel droog wordt en belangrijke stoffen tekort komt. Om over de periode na de zwangerschap maar te zwijgen. Dan heb je vaak nog last van uitrazende hormonen en een onrustige huid door de verstoring van jouw dagelijkse ritme. Houdt het dan nooit op?

Huidproblemen oplossen

Jawel, ook jouw huid kan weer mooi en rustig worden! Het kan echter lastig zijn om dit alleen te realiseren. Huidspecialist Joke Mokveld van Dermage Skinclinic Nootdorp helpt jou hier graag bij. ‘Als je tijdens en na je zwangerschap geregeld voor een behandeling langskomt, dan kan ik precies bijhouden hoe jouw huid zich ontwikkelt gedurende deze periode. Ik kan met advies, tips en behandelingen jouw huidproblemen weer in de hand krijgen en erger voorkomen.’

Extra aandacht

Joke vervolgt: ‘Naast dat mijn behandelingen effectief voor jouw huid zijn, is het voor jou ook heerlijk ontspannend om even de boel de boel te laten. Helemaal als je een huidbehandeling combineert met een massage. Als zwangere of pasgeboren moeder heb je het namelijk al druk genoeg en daarom verdien jij extra aandacht, verzorging en ontspanning!’

Jouw huidbehoefte

‘Tijdens je zwangerschap krijg je via zwangerschapsbladen en nieuwsbrieven allerlei producten aangeboden voor jou en je kindje, bijvoorbeeld een zalf tegen zwangerschapsstriemen of de nieuwste gezichtscrème voor mama’s. Maar werken deze producten wel? In plaats van klakkeloos de trends en reclames te volgen, kun je beter kijken naar de werkzame bestanddelen en wat jouw huid écht nodig heeft. Ik kan jou hierin een gedegen advies geven. Zo kom jij die zwangerschaps- en prille moedertijd wel door!’, besluit Joke.

Herstellen, verzachten en in balans brengen

Tijdens je zwangerschap kun je niet zomaar alle producten gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is vitamine A, ook wel ‘retinol’ genoemd. Deze stof mag je absoluut niet gebruiken tijdens je zwangerschap en tijdens de borstvoeding, omdat een overschot aan vitamine A schadelijk voor je kindje kan zijn.

Organische ingrediënten

De IMAGE Skincare Ormedic lijn is veilig en geschikt voor elk huidtype. De lijn bestaat uit organische ingrediënten met effectieve antioxidanten en essentiële vitamines. Reinig dagelijks je huid met de Ormedic Balancing Facial Cleanser en verzorg haar met de Balancing Bio-Peptide Creme. Het serum onder de dag- of nachtverzorging aanbrengen helpt om je huid in balans te houden en herstelt een beschadigde huid.

SPF

Om pigmentproblemen te voorkomen, is het belangrijk om een dagcrème met een beschermingsfactor van minimaal spf 30 te gebruiken. Prevention matte moisturizer spf 32 of Prevention hydrating moisturizer spf 30 zijn hiervoor zeer geschikt.

Meer weten?

Dermage Skinclinic is expert op het gebied van huidverbetering en huidverjoning. Je kunt er terecht voor huidproblemen zoals acne en rosacea. Ook ben je er aan het juiste adres als je je huid gezonder of stralender wilt maken.

Dermage Skinclinic Nootdorp
Hof van Teijlingen 26 | 2631 WT Nootdorp | 015-8893003 |
joke@dermage.nl | www.dermage.nl
Deel dit artikel