microneedling

Hoe microneedling kan helpen bij jouw probleemhuid

10 maart 2020
99
99
0

Een onzuivere huid kan je behoorlijk onzeker maken. Je hebt voor je gevoel elke dagcrème en huidverzorgingsproduct al geprobeerd, maar het lijkt alleen maar erger te worden. De controle over je huid lijkt weg te zijn en je staat op het punt om je bij je huidproblemen neer te leggen. Herken je jezelf hierin? Geef de hoop dan nog niet op! Er is namelijk een nieuwe techniek die al voor veel succesvolle resultaten heeft gezorgd: microneedling.

Overgevoelige huid

Heb je last van een onrustige, overgevoelige en/of geïrriteerde huid? Je omgeving heeft hier invloed op. Overmatig zonnen, roken en stressen kan de huid uit balans brengen. Negatieve reacties kunnen ook ontstaan door een slechte luchtkwaliteit of agressieve producten, zoals make-up, parfum, wasmiddelen en huidverzorging. Wanneer de balans van de huid verstoord is, dringen bacteriën en irriterende stoffen makkelijk door de huidbarrière. Er kunnen zo ontstekingsverschijnselen opduiken. Ook komen tekenen van huidveroudering eerder aan de oppervlakte.

Hoe het werkt

Bij microneedling wordt eerst de huid grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Daarna gaan we aan de slag met de SkinNeedler. Met snelle, trillende bewegingen worden negen micronaaldjes op een rij in de huid gebracht. Er ontstaan zo kleine doorgangen, waardoor de huidfuncties geactiveerd worden. Door deze prikkeling kan de huid tot in de diepe lagen herstellen en vernieuwen. De huidlagen worden versterkt en het huidoppervlak geëgaliseerd. Na de behandeling wordt het behandelde gebied nog eens rijkelijk verzorgd met een serum en verkoelend masker, om irritatie te voorkomen.

Geschikt voor iedereen

Eigenlijk kan alle huidproblematiek effectief behandeld worden met microneedling. Deze behandeling is namelijk veilig voor alle huidsoorten en huidkleuren. Het huidherstel wordt op alle gebieden gestimuleerd, waardoor (acne)littekens, grove poriën, pigmentvlekken en rosacea zichtbaar worden verminderd. Ook wordt huidveroudering, zoals rimpeltjes en huidverslapping tegengegaan.

Voordelen van microneedling

Het grote voordeel van microneedling is dat het resultaat geleidelijk en langdurig is. Na de behandeling zal je merken dat je huid er egaler, strakker en zachter uitziet. Vervolgens gaat het herstelproces onderhuids door. De verbeterde structuur en collageenopbouw trekt dieper in je huid, zodat huidveroudering wordt vertraagd. Voor het optimale effect wordt aanbevolen om meerdere behandelingen, verspreid over enkele maanden, te ondergaan.

Verzorgingstips

Thuis kun je ook werken aan huidverbetering. Volg onderstaande tips om je huid zo goed mogelijk te ondersteunen en onderhouden, als aanvulling op microneedling:

  • Pak je rust! Je huid kan zich het beste herstellen wanneer het lichaam ontspannen is. Zorg hierbij ook dat je kussensloop regelmatig gewassen wordt.
  • Hydrateer je huid. Drink voldoende en verzorg je gezicht regelmatig met een vochtinbrengend huidproduct.
  • Neem een stoombad. Hoewel te heet douchen de huid uitdroogt, zorgt stoom voor een gezuiverde en zachte huid.
  • Reinig je gezicht dagelijks met een milde reinigingsgel voor de gevoelige huid. Een lotion met micellair water is bijvoorbeeld prima.
  • Blijf zoveel mogelijk uit de zon. Als dit niet mogelijk is, bescherm jezelf dan altijd met SPF 30 of hoger.

Over Bon Soigné

Bij Bon Soigné weten we hoe belangrijk huidverzorging is. Wanneer je huid straalt, straal jij ook. Met onze hoogwaardige schoonheidsbehandelingen brengen we je huid weer in topconditie. We stellen vooraf een huiddiagnose, zodat we het probleem gericht kunnen behandelen. Leg je gezicht daarom in onze handen en wij geven je een huid terug waar je trots op kunt zijn. We ontvangen je graag in onze salon voor een vrijblijvende afspraak. Ook kun je bij ons terecht voor mooie nagels, een verzorgd kapsel of een ontspannende massage. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de laatste producten en technieken om je van top tot teen te verzorgen.

Meer weten?

Bij Bon Soigné kan je terecht voor verschillende gezichtsbehandelingen, pedicure, manicure en bruidskapsels.

Bon Soigné
Steynlaan 6 | 3701 EE Zeist | 030-6910504 |
[email protected] | www.bonsoigne.nl
Deel dit artikel