HIT

Eindelijk een strakke buik? Kies voor een HIT-workout!

19 juli 2019
155
154
2

Het geldt voor zovelen: je bent best tevreden met je lijf, maar van die laatste kilootjes kom je niet af. Als jij van alles hebt gedaan om je figuur strakker te krijgen, dan weet je hoe lastig het is om van die lovehandles af te komen. En nu het hartje zomer is, is het ook nog eens verleidelijk om de sportschool links te laten liggen om met vrienden in het park te vertoeven. Flesje wijn erbij, stokbroodjes en hapjes, en die lovehandles blijven mooi op hun plek.

Lekker in je vel

Het is natuurlijk niet wat jou definieert: je bent meer dan je figuur alleen. Maar het is wél heel begrijpelijk dat je lekker in je vel wilt zitten zodat je je zelfverzekerd kunt voelen. Het sleutelwoord daarvoor is balans. Daarbij is sport erg belangrijk. Door regelmatig te sporten houd je je lichaam in vorm en gezond, zodat je in je vrije uren ook heerlijk kunt ontspannen en genieten van lekker eten. En vergis je niet: sporten kan óók heel leuk zijn!

Een HIT-workout

Een effectieve manier om van je lovehandles en zwembandje af te komen, is een HIT-workout. HIT staat voor High Intensity Training, en is een vorm van training in circuit met een verscheidenheid aan oefeningen. Gedurende zestig minuten wissel je de oefeningen in groepsverband af. Bij sommige oefeningen gebruik je materialen zoals de kettlebell, de powerrope, een elastiek of een weightbag. Bij andere maak je gebruik van het eigen lichaamsgewicht.

Veelzijdige training

Doordat deze manier van trainen zo veelzijdig is, train je ook veel verschillende gebieden. Zo verbetert je kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en je snelheid. Voor effectief gewichtsverlies is het trainen van een combinatie van deze punten optimaal. Dat is omdat calorieën verbranden belangrijk is om vet kwijt te raken. En door kracht op te bouwen verbrandt je lichaam nog beter, ook in rust. Een verbeterde coördinatie en snelheid zorgt er bovendien voor dat je andere oefeningen steeds effectiever en nauwkeuriger kunt uitvoeren.

De strijd aan

Een HIT circuittraining is dus uitermate effectief als het gaat om gewichtsverlies en een sterker lijf verkrijgen. Maar ook zijn deze trainingen erg leuk! Doordat elke training anders is, kijk je iedere week weer reikhalzend uit naar wat er dit keer de revue zal passeren. Jan Keizer is eigenaar van sportschool SpartanPT, en geeft HIT-trainingen. Hij vertelt: ‘Iedere training zie ik weer hoeveel plezier deelnemers hebben. Ze gaan de strijd aan met zichzelf, omdat je merkt dat je beter wordt. Dat stimuleert enorm.’

Mentaal weerbaar

Jan vindt dat stukje coaching tijdens een training erg belangrijk. ‘Juist je eigen grenzen opzoeken en vervolgens verleggen, zorgt ervoor dat je sterk wordt. Niet alleen fysiek, ook al is dat natuurlijk belangrijk en richten we ons daarop. Maar ook mentaal maakt dit iemand een stuk weerbaarder. Je leert dat je meer aankan dan je dacht. Daar voel je je krachtig door. Het is mooi om mensen dat te kunnen bieden met mijn vak.’

Wil jij een HIT-training proberen?

Bij SpartanPT kun je terecht voor HIT-trainingen, gegeven door oud-marinier Jan Keizer. Ook kun je bij SpartanPT kiezen uit een privé-training met een personal trainer of een small group training waar je in een kleine groep van maximaal zes personen wordt begeleid. Wil jij liever in een grote groep trainen? Die mogelijkheid is er ook! Heb jij meer advies nodig op afvalgebied? In dat geval kan Jan je voorzien van voedingsadvies om een gezond en slank lijf te krijgen of te houden.

Meer weten?

Bij Spartan PT krijg je personal training van een oud marinier en word je mentaal en fysiek sterk tot zeer sterk. Er is een boksring en een multifunctioneel trainingsstation inclusief stootzakken en crossfitrek. Sporten die je hier kunt beoefenen: Mixed Martial Arts (MMA), kickboksen en QPO Boxing 1665.

Deel dit artikel