fitness

Fitness kort maar krachtig!

21 maart 2018
466
465
0

Doorgaans wordt fitness gezien als iets waar we ons toch op zijn minst een paar uur per week voor in het zweet moeten werken. Maar het kan anders!

20 minuten

fit20 is een innovatieve en unieke fitnessmethode, waarbij je maar 20 minuten per week traint. Je transpireert niet of nauwelijks omdat je in een koele ruimte traint. Omkleden is daarom niet nodig. Je hoeft geen cardio te doen. En je hebt snel en frequent ongelooflijk goed resultaat.

Concentreren

Iedereen die één fit20 oefening doet, voelt meteen dat het wat met je doet. Het is intensief… Bij fit20 werk je 20 minuten op de top van je kunnen. Om dat veilig te doen, train je één op één met een personal trainer en op topapparatuur. Je hoeft zelf niets in te stellen of te bepalen welke oefening je doet. Je hoeft je alleen maar te concentreren op de oefening en je inspanning. Daarom vind je bij fit20 geen muziek of andere afleiding, maar een rustige, mooie en prettige ruimte waar met focus wordt getraind.

Prikkels

De fit20 methode is verankerd in onderzoek en praktijkervaring, en gevalideerd door resultaat. Het uitgangspunt van fit20 is dat spieren voldoende prikkels nodig hebben om sterker te worden. Daar is een uitgekiend aantal herhalingen voor nodig, een goede techniek en voldoende weerstand. Het gewicht waarmee je traint, is hierdoor zwaarder en er zijn een stuk minder herhalingen.

Intensiviteit

De training is intensiever dan je gewend bent, maar de duur is veel korter. De personal trainer zorgt ervoor dat je de oefeningen goed uitvoert en helpt je door de lastige trainingsmomenten heen. De vaste afspraak werkt als een positieve stok achter de deur.

Één maal per week

Na de sterke trainingsprikkel worden je spieren en je hele lichaam tijdens de rustperiode sterker. De optimale frequentie van deze stevige trainingsprikkel en herstel is één keer per week trainen, en de rest van de week rust. Zo wordt 20 minuten trainen per week eigenlijk heel gewoon. Dat geeft tijd, ruimte en energie om aan je werk, gezin of plezier te besteden!

‘Ik kan het heel goed volhouden’

Irene: ‘Ik ben in juni 2015 begonnen met fit20. Het grote voordeel van maar één keer per week 20 minuten trainen geldt voor mij zeker: ik heb een drukke baan en een dochtertje, met een tweede op komst… Dan is fit20 onder werktijd ideaal. Krachttraining vind ik niet het leukste om te doen, maar omdat het maar 20 minuten duurt, kan ik het heel goed volhouden. Dat merk ik zeker nu ik voor de tweede keer zwanger ben.

Fit!

‘Het verschil met mijn eerste zwangerschap, toen ik geen fit20 deed, is heel groot. Ik sport 3 of 4 keer per week, hardlopen heb ik vervangen door Mom in Balance, maar ik train nog steeds op hetzelfde stabiele niveau bij fit20! Dat verrast me wel… en dat terwijl ik nu 40 weken en 3 dagen en dus hoogzwanger ben. Ik voel me dan ook 100 keer lekkerder dan tijdens mijn eerste zwangerschap. Tijdens mijn zwangerschap zijn ze extra alert. Ik blijf dan ook zeker fit20 doen, ook na mijn zwangerschap!’

Meer weten?

In Leeuwarden hebben Fit20 en Foodcare de handen ineen geslagen. Fit20 ondersteunt jou bij het bewegen in de studio. Foodcare is de specialist op het gebied van voeding in combinatie met diabetes type 2.

fit20 Leeuwarden
Westersingel 52 | 8913 CL Leeuwarden | 058-2898770 |
| www.fit20.nl
Deel dit artikel