fitness

Nu is het moment!

21 december 2021
52
51
0

We verzinnen maar al te graag doelen voor onszelf, maar we laten het er ook vaak bij zitten. Gedachten als 'het goede moment om te beginnen komt nog wel' zorgen ervoor dat we maar blijven uitstellen. Maar zoals het afgelopen jaar liet zien, is de toekomst niet zo vanzelfsprekend. Alles moest plots dicht en de goede voornemens om wekelijks naar de sportschool te gaan werden overhoop gegooid. Je zult nooit weten of het goede moment echt gaat komen: als je iets wilt, dan moet je het nu doen. Hans Eekhof weet als geen ander dat, als je iets echt wilt, je dat kunt bereiken.

Overname

Hans mag zich sinds januari van dit jaar eigenaar noemen van deze sportaccommodatie. ‘Ik was daarvoor al manager en eindverantwoordelijke van deze vestiging. Toen de kans voor overname op mijn pad kwam, hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken.’ Toch is de sportbranche nog vrij nieuw voor de zelfstandig overnemer. ‘Na mijn middelbareschooltijd heb ik jarenlang als accountmanager in de autobusiness gewerkt. Ik leefde in die tijd niet altijd even gezond. Ik was een emotie-eter en -drinker en dat werd alleen maar erger nadat mijn vader in 2004 overleed. Ik ben in die jaren daarop dan ook flink aangekomen: op een gegeven moment woog ik 140 kg. De knop ging om toen ik mijn vrouw leerde kennen. Toen ben ik anders gaan leven en ben ik uiteindelijk, geheel op eigen kracht, 50 kg gaan afvallen. Ik had me als doel gesteld om in 2017 een volledige triatlon te volbrengen en dat is me nog gelukt ook! Al die veranderingen brachten bij mij het besef dat ik iets anders wilde gaan doen met mijn leven. Omdat ik steeds vaker om advies gevraagd werd door mensen die ook verantwoord wilden sporten en afvallen, ben ik de opleiding tot Personal Trainer gaan volgen. Zo is het balletje eigenlijk gaan rollen. Uiteindelijk heb ik in augustus 2019 mijn ontslag ingediend bij het autobedrijf waar ik werkte om de overstap naar de sportwereld te maken.’

Niet te stoppen

Hans merkte al snel dat de gezondheidswereld heel anders in elkaar stak dan de autowereld. ‘Ja, dat was in het begin wel even wennen’, grinnikt hij nog bij de herinnering. ‘Ik werd spinning instructeur en personal trainer en al snel kwam Personal Fitness op mijn pad waar ik vestigingsmanager werd.’ Ondanks het feit dat Hans de sportschool tijdens de lockdown overnam, belette hem dat niet in zijn plannen. Net als met sporten zelf, zal het leven je dingen toegooien die het je minder makkelijk maken om je doelen te bereiken. Maar dan moet je juist creatief zijn en leren oplossingen te zoeken.

Doe het met plezier

Daarom wil Hans een sportervaring aanbieden die iedereen op alle manieren ondersteunt om te kunnen sporten. Een club waar je terechtkunt voor personal training, personal fitness, groepslessen, medische preventie én revalidatie. Overdag ontvangen we vooral mensen die hier, onder leiding van de fysiotherapeuten waarmee we samenwerken, komen revalideren én ouderen die hier rustig willen sporten. ’s Avonds kunnen we de sportschool, door middel van andere verlichting en muziek, omturnen tot een sportclub met een totaal andere sfeer en beleving. Hier hebben we echt een slag in geslagen. We hebben een sfeer weten te creëren waarbij zowel jong als oud zich op zijn gemak voelt. We hebben een duidelijke visie voor de komende vijf jaar, waarbij we iedereen in de Hoeksche Waard in beweging willen krijgen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Onze leden zien al de eerste veranderingen en iedereen is er heel positief over. Zo leren we onze leden om niet te moeten sporten, maar te willen sporten!

Meer weten?

Fitness Paradise bestaat sinds 2000 en is een gezellig, schoon en uitgebreid fitnesscentrum waar de klant centraal staat. De trainers beschikken over minimaal het diploma Fitnesstrainer A van NL Actief, maar ook NASM Personal Trainer en Medisch Sportspecialist. Iedere medewerker heeft een BHV-diploma en is getraind om te werken met een AED. Deze is ook aanwezig in het centrum. Fitness Paradise werkt samen met verschillende fysiotherapeuten.
Het pand van Fitness Paradise staat net buiten het centrum en is daardoor goed bereikbaar, zowel met de auto of fiets als met het openbaar vervoer.
Fitness Paradise biedt allerlei mogelijkheden om op een verantwoorde manier te bewegen. Zo kun je er terecht voor individuele fitnesstrainingen, maar er zijn ook allerlei groepslessen, zoals steps, boksen, Bodypump en yoga. En je kunt bij het centrum ook terecht voor de Synergy small group krachttraining en personal training, waarbij je begeleiding krijgt van jouw eigen persoonlijke trainer om jouw doelen te bereiken.

Fitness Paradise
Prinses Irenestraat 8 | 3261 AP Oud-Beijerland | 0186-618558 |
| www.fitnessparadise.nl
Deel dit artikel