Weg met Tabak en Nicotine: Gebruik een Vaporizer

20 april 2021
194
194
0

Steeds meer mensen willen stoppen met roken. Het mag op steeds minder plekken, pakjes sigaretten zijn tegenwoordig onbetaalbaar en we weten steeds meer over de nadelen voor je gezondheid. Toch zoeken rokers vaak wel naar een alternatief. Wat te denken van een multifunctionele vaporizer.

Vaporizer Gezond?

Een dry herb vaporizer is een elektrisch apparaat waarmee je rookwaren verdampt in plaats van verbrandt. Hierdoor komen er veel minder schadelijke stoffen vrij. Neem bijvoorbeeld teer en koolmonoxide. Die blijven je bespaard als je roken vervangt door vapen. De meeste vaporizers zijn draagbaar (portable). Je kunt ze dus eenvoudig meenemen in je tas of jaszak. Met de meeste vaporizers kun je de temperatuur instellen waarmee je jouw rookwaren wilt verdampen. Vooral als je de dry herb vaporizer instelt op een lage temperatuur, komen er nagenoeg geen schadelijke stoffen vrij. Natuurlijk is verdampen niet gezond, maar het is wel stukken beter voor je dan roken.

Van Kruiden Vaporizer tot Wiet Vaporizer

Je kunt heel veel verschillende soorten vaporizers vinden op internet of bij een rokersspeciaalzaak. Van een simpele kruiden vaporizer tot een geavanceerde wiet vaporizer. De meeste zijn geschikt voor alle soorten droge kruiden. Dat wil zeggen dat je een nicotinevrije tabaksvervanger kunt verdampen. Dan heb je toch een smaak die veel weg heeft van tabak, maar heb je geen last van schadelijke- of verslavende stoffen zoals nicotine. Je kunt ook speciale vaporizer kruiden vinden. Speciaal voor de fijnproevers! Wat denk je bijvoorbeeld van tijm, lavendel of passiebloem? De smaakexplosie in je mond is bijna niet te beschrijven. Vaporizer kruiden verdampen met een vaporizer wordt dan ook wel gecombineerd met een bijpassend diner in verschillende restaurants.

De vaporizer is over komen waaien vanuit de Verenigde Staten, waar de trend is begonnen. Daar worden de elektrische apparaten voornamelijk gebruikt om cannabis te verdampen. Net als bij tabak of kruiden, is het een gezondere manier van roken. Door de komst van de wiet vaporizer is er enorm veel gedaan aan het uiterlijk en design van verdampers. Er worden ook telkens nieuwe technologieën bedacht om de vape ervaring nog beter te maken.

Vaporizer Kopen

Mocht je willen stoppen met roken of om een andere reden een vaporizer willen kopen, ga dan naar een speciaalzaak. Niet elke vaporizer is kwalitatief in orde. Zoals met heel veel elektronische apparaten, worden veel producten uit China geëxporteerd. Dat hoeft niet slecht te zijn, maar je zal maar net een verkoper hebben die het niet zo nauw neemt met kwaliteit en puur voor de winst wilt gaan. Vaporizer kopen? Ons advies: doe eens een bezoekje aan een rokersspeciaalzaak of kijk eens online bij een goede headshop. Daar vind je deskundig advies en weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld.

Deel dit artikel