Voor altijd afrekenen met stress

10 juli 2018
431
431
0

Je voelt je moe, misschien zelfs wel uitgeput, weet het even niet meer. Je hoofd blijft maar ronddwalen in gedachten, onstopbaar, zelfs in de nacht. Deze gedachten schieten continu alle kanten op. Je vraagt je af hoe je in deze situatie gekomen bent, wat je nog allemaal moet doen voor je werk, voor de kinderen, aan het huishouden, die relaties die onderhouden moeten worden enzovoort enzovoort. Je wordt onderhand gek van jezelf, maar kunt het niet stoppen.

Carla Jansen van Rosendaal

Stress

Langzamerhand krijg je steeds meer in de gaten dat je negatiever wordt, dat je lijf zich wat vaker meldt in ongemakken en dat hetgeen je wilt lang niet meer altijd zo loopt als gepland. Je zelfvertrouwen krijgt een steeds grotere deuk en dat voelt niet fijn. Je wéét wel dat je te veel spanning en stress hebt maar ja, nog even een tandje erbij, nóg een ‘ja’, terwijl je liever ‘nee’ zou zeggen.

Keuze

Herkenbaar? Wéten dat je zaken anders wil aanpakken is één ding, dóén is een ander ding. Vaak hebben we het gevoel het niet aan te kunnen om te veranderen, alsof we de kracht niet meer hebben, de tijd niet meer kunnen nemen, het niet in ons karakter zit, geen keuze te hebben… Wat zijn jóúw excuses? Ja juist, ‘excuses’, want natuurlijk hebben we altijd een keuze.

Vragen

Het maken van de juiste keuze voor jouw gezondheid en een laag niveau van stress ligt bij jou, ongeacht je omstandigheden. Dit vraagt voor jou om in de spiegel te kijken:

  •  ‘Wat kan ik sterker maken in mezelf om wél ‘ja’ te zeggen?
  • Wat kan ik veranderen in mijn denken, doen en laten om wél eerst voor mezelf te staan?
  • Hoe kan ik weten wat de beste keuze is voor mij waarmee ik mezelf juist omhoog trek in plaats van naar beneden?
  • Die keuze die mij juist energie en een gevoel van tevredenheid of plezier geeft?
  • Die mij juist tijdswinst oplevert omdat ik ‘al’ die dingen kan doen in kortere tijd?’

Jij!

Het vraagt om zelfreflectie, om zelfontwikkeling, om in je kracht te blijven, jouw eigen beste keuzes te leren maken, te leren voelen wat jij écht wilt, te leven vanuit je hart in plaats van uit je hoofd. Jij hebt altijd een keuze. Jij bent de kapitein van je eigen schip als je daarvoor kiest!

Burn-outexpert

Ik ben Carla Jansen van Rosendaal, burn-outexpert. Na zelf 2 keer een burn-out te hebben meegemaakt, heb ik me er in gespecialiseerd om anderen te kunnen helpen deze situatie te voorkomen. Ik kan je op een heel innovatieve manier helpen om binnen 4 maanden uit je burn-out te zijn en dit de rest van je leven zo te houden. Vind je het moeilijk om daarvoor te kiezen? Zit je er al half of helemaal doorheen en weet je het niet meer? Ben je al uitgeput of op het randje daarvan? Neem dan eens contact op met mij.

Meer weten?

Je kunt bij Carla Jansen van 'Stress uit Focus aan' terecht als je meer bewust wilt worden van spanningen in je lichaam, je denken én handelen. Je kunt diverse behandelingstrajecten en workshops bij haar volgen.

Stress uit Focus aan
Zonnebloemveld 3 | 6641 TA Beuningen | 06-19411180 |
[email protected] | www.stressuitfocusaan.nl
Deel dit artikel