ondernemer

Als ondernemer hoef jij er niet alleen voor te staan

11 januari 2020
116
116
0

Als zorgprofessional zet jij je elke dag in voor mensen die hulp nodig hebben op geestelijk of fysiek gebied, en heb jij passie voor wat je doet. Maar naast het verlenen van hulp komt er van alles op je af. Je krijgt te maken met allerlei administratieve heisa, je puzzelt je week in elkaar en probeert ondertussen naamsbekendheid op te bouwen om meer klanten te krijgen. Hoe overzie je dit allemaal? Zelfs al ben je zelfstandig professional, je hoeft het niet in je eentje te doen. Karin van den Berg levert met haar bedrijven Marketing Creator en Radixize advies in marketing en ondernemerschap. Ze is zelf ook ondernemer in hart en nieren en weet dus uit eigen ervaring exact wat nodig is om van jouw zorgbedrijf een succesverhaal te maken.

Jongleren met al je taken

Je hebt een eigen praktijk, eigen klanten en werkt je eigen werktijden. Als ondernemer heb je veel vrijheid. Voor veel mensen klinkt dit ideaal, maar hier schuilt een slinks gevaar in. Je werktijden zijn niet vast, maar je dagen besteed je natuurlijk het liefste aan het helpen van je klanten. Dus ach, administratie en boekhouding kan ook ’s avonds wel. Je kunt altijd meer klanten gebruiken, alleen hoe kun je die eigenlijk bereiken? Je doet je best om alle taken als jongleerballetjes in de lucht te houden, maar uiteindelijk blijft er weinig tijd over voor datgene waar je het voor deed: het helpen van klanten met hun lichamelijke of geestelijke problemen.

Hulp voor jezelf

Het is belangrijk om als ondernemer ook aan jezelf te blijven denken. Je staat er niet alleen voor, ook niet op professioneel gebied. Waar jij je klanten helpt met hun lichamelijke of geestelijke problemen kun jij misschien wel wat hulp gebruiken bij de praktische problemen die opspelen bij het runnen van je bedrijf. Denk aan het verdelen van je tijd, het uitvoeren van de boekhouding en het vergroten van je naamsbekendheid. Marketing is een vak op zich, en voor veel ondernemers een donker bos waar ze omheen lopen. Voor jouw bedrijf kan goede marketing juist een groei aan klanten betekenen. Daar kan ik je bij helpen.

Samenwerken aan groei voor je bedrijf

Wat kan ik allemaal voor je betekenen? Ik begin met luisteren. Ik ben benieuwd naar wie jij bent en waarom je met je bedrijf bent gestart. Daarna ontwikkel ik samen met jou een plan van aanpak. We kijken samen hoe we je naamsbekendheid kunnen verbeteren, bijvoorbeeld met e-mailmarketing en een loyaliteitsprogramma voor cliënten. Mijn hulp gaat verder dan marketing: ik kan je ook bijstaan met het plannen van je week en het managen van al je administratieve rompslomp.

Dit ben ik

Ik ben Karin van den Berg, sinds 2012 gestart met Marketing Creator. Eerst specialiseerde ik me in Automotive, techniek en franchise. Later ben ik gestart met Radixize, gericht op het helpen van therapeuten met de groei van hun bedrijf. In je leven stop je nooit met leren en dat is bij mij niet anders. Ik blijf me inzetten om nieuwe ontwikkelingen in zorg, zoals fysische vasculaire therapie, en ontwikkelingen in techniek en nieuwe werkvormen bij te houden. Deze kennis zet ik in bij mijn werk, en daar geniet ik ook van. Daarom wil ik niets liever dan anderen bijstaan met het groeien van hun bedrijf. Ik werk op een persoonlijke manier en luister naar wat jij als zelfstandige zorgprofessional voor ogen hebt. Ik geloof dat iedereen die de stap heeft genomen om ondernemer te zijn het in zich heeft om een succesvol bedrijf te runnen. Maar ook al werk je als zelfstandige, als ondernemer hoef je het echt niet allemaal zelf te doen.

Meer weten?

Radixize is de professionele praktijk en marketingondersteuning voor therapeuten, gezondheidscentra en samenwerkende therapeuten. Vanuit een online én offline marketing aanpak heeft Radixize het doel om de praktijken van therapeuten te laten groeien en hiervoor wordt eerst gezocht naar het onderscheidend vermogen van de therapeuten-praktijk en welke communicatie daarbij passend is.

Radixize
Rosa Spierstraat 17 | 2162 JT Lisse | 06-25443013 |
[email protected] | www.radixize.com
Deel dit artikel