Een goed afscheid helpt je verder

3 juli 2018
1445
1444
0

Afscheid nemen doet pijn, maar het is onvermijdelijk. Het is dan ook belangrijk dat je afscheid neemt van jouw dierbare op een manier die bij jou past.

Mooie herinneringen

Als een dierbare overlijdt, dan heeft dat invloed op allerlei aspecten in jouw leven. Het verdriet, de rouw en de dankbaarheid voor de tijd die jullie samen hebben gehad. De mooie herinneringen die voor altijd in jouw hart liggen opgeslagen.

Verlies en een nieuw begin

Een persoonlijk afscheid helpt bij de verwerking van verlies. Het geeft houvast voor de toekomst en markeert een nieuw begin. Op een moment dat de emoties van het afscheid de boventoon voeren, moet je naast allerlei algemene zaken ook de uitvaart regelen. Je hoofd staat daar helemaal niet naar en dan is het heel fijn als je iemand hebt die jou hierbij kan ondersteunen.

Persoonlijk en bijzonder

Mirjam Hamoen van Yarden & Mirjam neemt deze taak graag op zich. Samen met haar team regelt, verzorgt en begeleidt Mirjam uitvaarten, op een persoonlijke en bijzondere manier. Het team is er trots op dat zij mensen van dienst kunnen zijn in alle disciplines binnen de uitvaart en dat alles in eigen beheer is, waardoor zij snel kunnen schakelen

Uniek en waardig

Wanneer Yarden & Mirjam de uitvaart voor jou verzorgt, zetten zij zich ten volle in om het afscheid een persoonlijk karakter te geven. Zij bieden dan ook geen standaard pakket. Ze luisteren naar jouw wensen en voeren deze nauwkeurig uit, zodat de uitvaart een unieke en persoonlijke gebeurtenis wordt.

Betrokkenheid

Daarbij vinden ze het belangrijk dat je als nabestaande, als je dat wil natuurlijk,
zoveel mogelijk deelneemt aan het afscheidsproces. Bijvoorbeeld door samen de laatste verzorging te doen, muziek uit te zoeken of tijdens de uitvaart te spreken. Mocht je daar niet toe in staat zijn, dan neemt Mirjam het met alle liefde over. Zo zorgen jullie met elkaar voor een mooi en waardig afscheid.

Uitgebreide mogelijkheden

Een uitvaart is bijzonder als die naadloos past bij jouw dierbare overledene. Yarden & Mirjam verzorgen de meest prachtige uitvaarten. Zo werd bijvoorbeeld een man die altijd in de paardenwereld heeft gezeten, met een koets en paarden begeleid naar zijn laatste rustplaats. Ook is een man in zijn eigen tuinhuisje opgebaard, een man die altijd op zijn volkstuinencomplex geleefd, getuinierd en gebivakkeerd heeft.

Memorabele locatie

Maar ook worden er uitvaartplechtigheden uitgevoerd op de trouwlocaties van die personen of locaties waar men altijd familiefeesten houdt. Bij Yarden & Mirjam kun je dus terecht voor zowel een eenvoudige, mooie, intieme uitvaart tot een uitvaart met een loopkoets waarop de kist van een oma staat die door de kleinkinderen lopend naar het crematorium wordt begeleid.

Kosten van uitvaart

Een uitvaart regelen kost geld, of het nu gaat om een grote begrafenis of een intieme crematie. De precieze kosten zijn afhankelijk van je persoonlijke wensen. Daarnaast zijn de kosten van een begrafenis vaak hoger dan die van een crematie. Met een uitvaartverzekering verzeker je je voor deze uitgaven.

Indicatie

Als je een indicatie van de kosten van de uitvaart wilt hebben, bereken dit dan simpel en snel met de uitvaartkostencalculator op yarden.nl. Uiteraard kun je ook altijd een vrijblijvend advies krijgen van één van de adviseurs van Yarden.

Meer weten?

Mirjam Hamoen, uitvaartverzorger bij Yarden & Mirjam Uitvaartzorg, is écht zichzelf. Ze is zorgzaam en heeft aandacht en warmte voor mensen. Zoiets belangrijks als een uitvaart moet in goede en vertrouwde handen zijn, vindt Mirjam. ‘Het gaat om luisteren, helpen, organiseren en er zijn.’

Yarden & Mirjam Uitvaartzorg
Toermalijnring 1040 | 3316 LC Dordrecht | 06-19472815 |
mirjam.hamoen@yarden.nl | www.yarden.nl
Deel dit artikel