uitvaart

Wat het kost…

19 november 2021
18
18
0

Een uitvaart is niet iets wat zomaar door een ander geregeld kan worden. Een persoonlijk afscheid is namelijk iets waar je als nabestaanden een grote rol in kunt spelen. Maar je moet ook veel regelen. En dat is niet gemakkelijk in een toch al heftige tijd.

Kostenplaatje

Hoe graag je er ook niet bij wilt stilstaan in tijden van rouw, zit er toch ook een kostenplaatje aan de uitvaart. Gelukkig hoeft een persoonlijk afscheid helemaal niet duur te zijn. Het zijn namelijk vaak de kleine dingen die het persoonlijk maken. Uitvaartbegeleidster Mara vindt het daarom zo belangrijk om daar ook rekening mee te houden en duidelijk te zijn over de kosten. Zo zorgen de kosten niet voor onverwachte zorgen na afloop.

Donatie ter nagedachtenis

Nadat een dierbare is overleden, resteert er vaak een gevoel van onmacht. Het kan ook zo zijn dat je nog graag iets voor de overledene wilt doen, ook al is diegene er niet meer. Een online donatie aan een goed doel kan een perfecte manier zijn om dat te verwezenlijken. Zo kun je toch iets doen voor een zaak waar je dierbare veel waarde aan hechtte.

Gratis boekje

Wil je gratis het boekje ‘Laatste Wens’ ontvangen of geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een gesprek? Bel dan 06-42086022 (24/7 bereikbaar) of mail naar info@uitvaartbegeleidingmara.nl. Kijk voor meer informatie op www.uitvaartbegeleidingmara.nl.

Wist je dat…

… maar één op de vijf mensen over de dood praat? Het lijkt haast wel een taboe om erover te praten, maar dat zou helemaal niet zo hoeven te zijn. Door erover te praten kun je je uitvaart persoonlijk maken en geef je je nabestaanden minder aspecten om over na te denken.

Hoe plaats je een rouwadvertentie?

Tijdens het regelen van een uitvaart komt er veel op je af wat in een korte tijd geregeld moet worden. Het opstellen van een rouwadvertentie is dan één van die dingen die hoog op de prioriteitenlijst komen. Die moet namelijk op tijd in de krant naar keuze verschijnen, want er kan belangrijke informatie in staan over de condoleance of uitvaart. Daarnaast willen veel mensen graag samen met vrienden en familieleden in dezelfde krant komen te staan. Vraag daarom na voor wanneer de advertenties moeten worden doorgegeven, zodat jij en de mensen om je heen niet te laat zijn. Dit voorkomt schuldgevoelens en bespaart je de stress.

Meer weten?

Dat het leven onverwachte wendingen kan nemen, leerde Mara Punt-de Vries al op jonge leeftijd toen ze één van haar dierbare vrienden verloor. Het plotselinge verlies was zwaar, maar ze merkte dat het fijn was om mee te denken over zijn afscheid. Ze zag in hoe belangrijk een goede uitvaart is en vanaf dat moment wist ze zeker dat ze uitvaartbegeleidster wilde worden.

Mara: 'Daarom vind ik een persoonlijk en betrokken afscheid zo belangrijk. De dood kan heel plots en onverwachts zijn, maar het afscheid hoeft dat niet te zijn.'

Deel dit artikel