overlijden

Een plotseling overlijden (2/2)

30 december 2019
52
52
0

Marion: 'Arie was overleden. Het was inmiddels midden in de nacht en we, mijn dochter en zoon waren met me meegegaan, zijn daar gebleven. Daar besloten we ook dat we Besems Uitvaartverzorging alles zouden laten regelen.'

Vrachtwagen

Anne heeft ons fantastisch begeleid. Alles wat gevraagd werd, werd geregeld. Hij nodigde me uit om naast hem in de rouwauto te gaan zitten, waarmee we Arie vanuit Rotterdam zouden ophalen. Samen hebben we Arie in de kist gelegd. Toen Anne hoorde dat Arie bij zijn uitvaart op zijn vrachtwagen vervoerd wilde worden, zei hij meteen dat we zijn wens gingen uitvoeren. Mijn zoon en schoonzoon, die eveneens allebei op de vrachtwagen rijden, zijn naar Aries werkgever gegaan. Ook van hem kregen we alle medewerking. Er werd zelfs speciaal een rek op de schotel van de trekker gelast, zodat de kist veilig vervoerd kon worden. Anne dacht in alles mee en ondersteunde waar nodig. Hij raadde bijvoorbeeld aan dat er foto’s zouden worden genomen van deze bijzondere uitvaart en daar ben ik hem zó dankbaar voor!

Waardevolle tips

Zelf had ik daar nooit aan gedacht, maar ze vormen een bijzonder aandenken. Verder spoorde hij me aan om mijn afscheidsspeech tijdens de dienst zélf voor te lezen. ‘Ga maar oefenen, ga het maar hardop voorlezen, dan wen je aan je eigen stem. Als het niet lukt, neem ik het van je over, maar jíj weet precies waarop je de klemtoon wilt leggen.’ En zo kreeg ik nog veel meer waardevolle tips van hem. Arie was een rocker en hield van muziek van Deep Purple, Led Zeppelin en Pink Floyd, maar kun je zoiets wel laten spelen tijdens een uitvaart. Anne stelde ons gerust: ‘Het is jullie uitvaart, dus kies muziek die bij Arie past.’ Hij vroeg ook nog of ik het op prijs stelde als hij een vingerafdruk van Arie zou nemen. Ook daar ben ik zo blij mee. Ik heb er zelfs een tatoeage van laten zetten en heb Arie nu altijd bij me. Hoe bijzonder, want als je me vijf jaar daarvoor had verteld dat ík een tatoeage zou nemen, had ik je vierkant uitgelachen.’

Kleine details

Zo waren er nog meer, soms heel kleine, dingetjes waar we met een goed gevoel op terugkijken. Kleine details en attente aandacht. Je wordt gezien. Ook na de uitvaart. Het voelt bijna of ik er nieuwe vrienden heb bijgekregen. Als we elkaar tegenkomen, is er altijd even tijd voor een praatje. Ze zijn een fantastisch team en vullen elkaar in hun werk heel goed aan.

Meer weten?

Bij Besems Uitvaartverzorging kun je terecht voor een waardig en respectvol afscheid. De uitvaartverzorging is er om je alle zorg uit handen te nemen.

Besems Uitvaartverzorging
Kleine Haarsekade 122 | 4205 NA Gorinchem | 0183-567585 |
[email protected] | www.besemsuitvaart.nl
Deel dit artikel