22 en… écht verliefd worden en zijn

3 december 2021
269
269
0

L’amour, l’amour… Ze zeggen dat meisjes rond hun 11e levensjaar voor het eerst verliefd worden. Dit dacht ik ook toen ik 11 jaar oud was en voor het eerst een briefje door de brievenbus kreeg met ‘Wil je met mij verkiring? Groetjes’. Heel lief natuurlijk, but he was not my type. Dan maar in de pauze meedoen met voetbal. Ik kon er niks van, vond het eigenlijk ook niks aan, maar goed: ik had wel de ‘coole jongens’ in het vizier.

Ballen bij elkaar rapen

Oké, daar gaan we dan: in de volgende pauze die ene jongen meenemen naar het kauwgommuurtje, ballen bij elkaar rapen en zeggen dat je verliefd bent op diegene en graag vriendje en vriendinnetje wil zijn. Pff…, dat valt nog niet mee hoor!

Schoolkamp

Tijdje later: beugeltje eruit, dat vreselijke ronde brilletje ingeruild voor onzichtbare contactlenzen en BAM, ik was ineens een nieuw persoon met nét wat meer zelfverzekerdheid. Op schoolkamp met groep 7 en 8 mocht ik de mooiste kleren mee van mijn oudere zus (die eigenlijk nog wat te groot waren, want ja, daar groei je vanzelf in toch?), meedoen met de meiden met het dansoptreden; lekker opvallen en de avond in. Hè gelukkig! De boys’ room was tegenover die van ons. Slapen de leraren? Is de kust veilig? Overlopen dan maar en op naar die ene jongen.

Middelbare school

Jaren gingen voorbij en zomaar zat ik op de middelbare school. Wat een grote school met zoveel jongens… Maar als je 12, 13, 14 jaar oud bent, ontdek je dat er, naast de coole, (nog) lieve voetbaljongens van het schoolplein, ook kwallen van kerels bestaan: arrogant, denken dat ze altijd beter kunnen krijgen dan wat ze hebben en dit als klap op de vuurpijl ook nog eens écht gaan onderzoeken! Say what?!

Echt verliefd

Nu ben ik 11 jaar ouder dan het meisje dat voor het eerst een briefje door de brievenbus kreeg en heb ik ontdekt dat er naast coole, lieve voetbaljongens van het schoolplein en kwallen van kerels die denken dat ze beter kunnen krijgen dan wat ze hebben, er ook échte mannen bestaan. Ik ben écht écht verliefd! Deze ontdekking heeft maar liefst 11 jaar geduurd, maar goed: dan heb je ook wat.

Blijf wie je bent

Van mij, pour toi: blijf wie je bent, verander voor geen enkele man/jongen en je vindt vanzelf jouw prince charming. Au revoir! Tot de volgende ‘22 en…’

Deel dit artikel