baby

De beste start voor je baby

15 februari 2018
264
266
0

Verwacht je een kindje? Of hebben jij en je partner een kinderwens? Een verloskundige kan helpt bij alle stadia van een zwangerschap.

Stadia

De verloskundige is betrokken bij de verschillende stadia van je zwangerschap en geeft je informatie en advies. Ook kan ze eventuele complicaties voorkomen of vroegtijdig behandelen, of je indien nodig doorverwijzen naar een specialist.

Vóór de zwangerschap

Hebben jij en je partner een kinderwens? De verloskundige geeft advies over hoe je de kans kunt vergroten om een gezond kindje op de wereld te zetten en wanneer je vruchtbaar bent. De periode voor de bevruchting en de vroege zwangerschap zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling en de gezondheid van je kindje. Daarom is het verstandig om gevarieerd en gezond te eten. Je baby gebruikt namelijk de voedingstoffen om te groeien.

Complicaties

Rook je, gebruik je alcohol of heb je overgewicht? Dan is het belangrijk om hier eerst wat aan te doen. Daarnaast gaat de verloskundige na of er erfelijke ziektes in jullie familie voorkomen en of je bepaalde medicatie gebruikt. Ook krijg je het advies om al te starten met het gebruik van 0,4 mg foliumzuur.

Tijdens de zwangerschap en bevalling

Het is belangrijk om een afspraak bij de verloskundige te maken zodra je weet dat je een kindje krijgt. De eerste afspraak met de verloskundige wordt vaak gepland tussen de 7 en 10 weken. Je maakt kennis met de verloskundige en je kan al je vragen stellen rondom je zwangerschap. Ook zal de uitgerekende datum worden vastgesteld.

Echo

Verderop in je zwangerschap breng je controlebezoeken aan de verloskundige. Je krijgt een echo aangeboden en jouw gezondheid en die van je kindje wordt nauwkeurig in de gaten gehouden. Zowel bij een thuisbevalling als bij een ziekenhuisbevalling is de verloskundige aanwezig om je te begeleiden.

Na de bevalling

In de eerste weken na je bevalling en in de kraamtijd blijft de verloskundige je nog begeleiden (samen met de kraamverzorgster). Na zes weken, als afsluiting van je kraamtijd, ga je langs bij de praktijk voor de nacontrole. Jullie evalueren je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ook controleert de verloskundige of je lichaam goed genoeg herstelt en wordt anticonceptie besproken. Het consultatiebureau neemt de zorg van je kindje over.

Meer weten?

Bij Verloskundigenpraktijk Hoeksche Waard Oost kun je terecht voor verloskundige zorg van hoogwaardige kwaliteit. Het team bestaat uit persoonlijk betrokken en vakkundige verloskundigen, die oog hebben voor jouw persoonlijke beleving en luisteren naar jouw wensen.

Verloskundigenpraktijk Hoeksche Waard Oost
Laning 4 | 3297 TB Puttershoek | 078-6767439 |
| www.verloskundigenhwo.nl
Deel dit artikel