‘Ik voel me slecht, maar ik kan er niet mee stoppen!

15 november 2021
45
45
0

Mijn man heeft een goedlopend eigen bedrijf en daardoor een riant salaris. Als ik iets wil hebben, dan kan ik het gewoon aanschaffen; de prijs maakt niet uit. Ik heb dan ook kasten vol designerkleding, rijen vol schoenen, een prachtig ingericht huis en een tuin waar ik met gemak een volledig verzorgd tuinfeest voor 200 personen kan organiseren. Je zou denken dat ik alles heb wat ik me wensen kan. Toch kan ik maar niet afkicken van mijn verslaving. Ik steel waar ik kan en ik voel me daar ontzettend slecht over. Tegelijk krijg ik een enorme kick als het weer gelukt is om iets ongezien mee te smokkelen, dat ik blijf doorgaan met stelen. Ik kan er simpelweg niet mee ophouden.

Doel

Zelf werk ik niet en sinds de kinderen naar de middelbare school zijn, mis ik een doel in mijn leven. Soms voel ik me leeg en somber en dan ga ik winkelen. Pas als ik meerdere spullen onbetaald in mijn tas heb gestopt, voel ik me voldaan. De volgende uitdaging is dan om het onopvallend ons huis in te krijgen.

Nooit betrapt

Of ik ooit betrapt ben? Nee, want ik weet precies wat ik doe. Ik zal nooit een risico nemen. Mijn man, kinderen en onze sociale kring mogen absoluut nooit te weten komen dat ik steel. Als dit grote geheim uitlekt, dan is de goede naam van mijn man voorgoed verpest en kan hij zijn bedrijf wel aan de wilgen hangen. Tegelijk geeft deze druk een extra dimensie aan het stelen.

Variatie

Wat ik onbetaald mijn huis in smokkel, varieert in prijs en grootte. De ene keer is het een simpel flesje nagellak, de andere keer sleep ik zonder blikken of blozen een nieuwe garderobe mijn walk-in closet binnen. Hier heb ik zo mijn trucjes voor. Soms is het makkelijk om de beveiliging van een kledingstuk los te halen; dat doe ik dan in het pashokje. Maar het zal je verbazen hoe weinig kleding er daadwerkelijk beveiligd is.

Kick

Dat zijn de makkelijkste steelobjecten, maar de kick die ik er van krijg, is wel kleiner. Het duurste en raarste wat ik ooit gestolen heb, is een elektrische fiets. Ik hoor je denken: ‘Hoe kun je zoiets groots nou stelen?’ Maar het kan wel degelijk! Ik vroeg of ik een proefritje mocht maken en aan het einde van het ritje ben ik niet terug naar de fietsenwinkel gereden, maar gewoon naar huis. Sindsdien heb ik me uiteraard niet meer in de buurt van deze winkel vertoond. En eigenlijk fiets ik bijna nooit, dus dit gestolen item staat werkloos in de garage. Toch voel ik me voldaan als ik de fiets weer zie staan. Of ik ooit ga stoppen met stelen? Misschien als ik er geen kick meer van krijg of als de spullen niet meer in mijn huis passen…

Jeanine

Deel dit artikel