Weg met de verstopping!

16 juli 2021
96
96
0

Je wooncomfort kan behoorlijk worden aangetast door een verstopte riolering. Zo kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met een penetrante rioollucht in huis. En daarnaast kunnen tot overmaat van ramp jouw sanitaire voorzieningen buitenwerking raken. Treed bij de eerste signalen die duiden op een verstopte riolering daarom altijd direct op. Schakel een rioolspecialist in en laat deze vakman jou snel en vakkundig van de verstopping afhelpen.

Verstopte afvoer in de badkamer
In huis kunnen op diverse plekken verstoppingen ontstaan. Een plek waar zeer regelmatig verstoppingen worden gezien betreft de badkamer. Je moet hierbij denken aan een verstopte afvoer bij de wasbak. Maar ook een verstopping in het bad of in de douche komen veelvuldig voor. Je kunt een verstopping in de badkamer doorgaans herkennen aan het water dat niet meer goed wegloopt. Als je dit opmerkt is het altijd raadzaam om direct op te treden. Laat het probleem snel verhelpen en voorkom dat je zonder bruikbare sanitaire voorzieningen komt te zitten. Het is tevens goed om te weten dat ook een rioollucht in de badkamer kan duiden op een verstopping. Water dat niet goed wegloopt, hoeft namelijk niet altijd het eerste signaal te zijn.

Verstoppingen elders in huis
Naast de badkamer zijn er nog een aantal plekken in huis waar verstoppingen vaak voor komen. Neem bijvoorbeeld het toilet. Ook dit is een plek waar de riolering regelmatig verstopt raakt. De verstoppingen kunnen uiteraard te maken hebben met situaties waarin overmacht een rol speelt. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een verstopping doordat de riolering is verzakt. Hier kun je zelf niets aan doen. Maar een verstopping in het toilet ontstaat ook vaak door eigen toedoen. Hoe dan? Door het deponeren van te veel toiletpapier, maandverband of overige materialen die niet in het toilet thuishoren. Wil je meer weten over de plekken in huis waar verstoppingen kunnen ontstaan? Kijk dan op https://rioolprobleemkwijt.nl/ en vind jouw antwoorden.

Wat te doen bij een verstopping?
Een verstopte riolering is vervelend en dus wil je zo snel mogelijk een oplossing hebben. Veel mensen snellen zich bij een verstopping dan ook naar de winkel. Ze kopen vrij verkrijgbare chemische ontstoppingsmiddelen en gaan aan de slag. Het betreft een logische reactie. Je wilt een snelle oplossing en de ontstoppingsmiddelen worden in de winkel alom aangeprezen. Toch is het beter om de chemische ontstoppingsmiddelen te vermijden. Ze zijn namelijk niet alleen schadelijk voor jouw gezondheid en het milieu. Maar ze kunnen ook jouw riolering aantasten. Maak daarom liever gebruik van een soda- of azijnoplossing of roep de hulp van een rioolspecialist in.

Meer weten?
| rioolspecialist | |
|
Deel dit artikel