overgewicht

Laat overgewicht je niet in de weg zitten

8 juli 2019
396
396
2

Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel kleine kinderen. Heb je die weleens in de ogen gekeken? Ogen waarin de onschuld weerspiegeld staat? Hoe dat kleine meisje of jongetje naar je lacht? Helder en onbevreesd. Vol nieuwsgierigheid de eerste stapjes zettend op zijn levenspad. Volledig zichzelf… Helaas, dat duurt voor de meesten niet heel lang. Dan komt 'de wereld' kijken. Het gezin waarin zo’n kindje opgroeit, of als het naar school gaat. Dan moet een kind zich conformeren aan zijn omgeving. En, vaak onbedoeld, krijgt het dan overtuigingen die op latere leeftijd kunnen leiden tot mentale of zelfs fysieke klachten. Of overgewicht…

Overgewicht

Ikzelf ben opgegroeid als 7e kind in een gezin van 14 in een orthodox-christelijke sekte, met leefregels die al golden in de oudtestamentische tijd. ‘Vrouwen zullen geen mannenkleding dragen’, dus droeg ik een rok. ‘Uw sieraad zij niet uitwendig’, dus hoewel mijn vader juwelier was, droeg ik geen sieraden, geen make-up en als meisje mijn haar lang en vast in een staart of een vlecht. Op mijn 19e ontvluchtte ik de kerk. Ik at de negatieve emoties weg en werd dik. 20 jaar lang probeerde ik af te vallen, raakte een paar kilo kwijt en kwam vervolgens weer aan, en elke keer kwam ik iets méér aan dan dat ik bij de vorige dieetpoging afgevallen was.

Onderbewuste

In 2010 lukte het mij om met behulp van het Cambridge Weight Plan een gezond gewicht te bereiken. Ik werd zelf Cambridge-coach en mocht heel veel mensen helpen hun overgewicht kwijt te raken. Ik bleef zelf ook keurig op gewicht, maar tot ongeveer 2 jaar geleden was ik mij er niet van bewust dat mijn opvoeding in de kerk mij in enorm veel facetten in mijn leven in de weg gezeten had. Mijn onderbewuste had alle dogma’s opgeslagen en nam die als waar aan. Ik leefde de dogma’s niet, maar ik was mij er niet van bewust dat ik eigenlijk constant in gevecht was met mijn onderbewuste. Totdat ik ziek werd en daardoor op zoek ging naar wie ik werkelijk ben. Want heel veel ziekte komt voort uit een innerlijk conflict. Als je steeds maar je eigen ‘ik’ negeert, gaat deze steeds harder roepen, tot je dus fysiek ziek wordt. Inmiddels heb ik mijn ziekte overwonnen.

Hypnotherapie

Ik ben toen ook op zoek gegaan naar een diepere invulling in mijn coachingsvaardigheden. Het me bewust worden van de onbewuste patronen in mijzelf hielp mij dit ook bij mijn cliënten te herkennen. En zo kwam ik bij directe hypnose uit. Bij directe hypnose ga ik, als hypnotherapeut, in gesprek met het onderbewuste van mijn cliënt. Dit kan op verschillende manieren. Hiermee wordt de cliënt zich bewust van deze patronen en dan kan dat ook direct veranderd worden. Overtuigingen waardoor je overgewicht hebt gekregen, angsten, verslavingen, noem maar op. Dit kan vaak al met één hypnose-sessie. Als je wilt weten wat hypnose voor jou kan betekenen, neem dan contact met mij op. Natuurlijk blijft het daarnaast mogelijk om, bij mij of bij een consulent in de buurt, alléén het Stappenplan van Cambridge te blijven volgen, hét 1:1-dieet van West-Friesland, met coaching en begeleiding naar jouw ideale gewicht. Kijk op www.cambridgeweightplan.nl welke consulent het best bij jou past.

Meer weten?

Het Cambridge Weight Plan helpt jou door middel van coaching en adviezen om een gezond gewicht en een gezonde leefstijl te vinden en te behouden. Het plan is flexibel en helpt jou op een manier die het beste past bij jouw leven.

Astrid Alkema | Life Changes / Cambridge Bovenkarspel
Hoofdstraat 66 | 1611 AK Bovenkarspel | 06-40500773 |
[email protected] | www.facebook.com/CambridgeBovenkarspel/
Deel dit artikel