feestdagenstress

Last van feestdagenstress? Dit kun je eraan doen!

4 december 2019
133
132
0

De feestdagen komen er weer aan. Dit betekent veel samenkomen met familie en vrienden en veel lekkere etentjes en andere activiteiten. Heel erg leuk natuurlijk, maar je kunt in deze drukke periode ook te kampen krijgen met stress. Een gezonde spanning is positief omdat deze ervoor zorgt dat jij je goed kunt focussen. Maar ervaar je zoveel stress dat je er klachten door ondervindt? Dan is het tijd daar wat aan te doen! Want waarom tot het nieuwe jaar wachten met goede voornemens, als deze je nu al kunnen helpen?

Druk-druk-druk

Ieder jaar zie ik terug hoe enorm vermoeiend de decembermaand kan zijn. Door je volle agenda sta je continu ‘aan’. Ook eet je niet altijd even gezond. Dit alles kan ervoor zorgen dat je lichamelijk, emotioneel en mentaal heel wat te verduren krijgt. Ook je gedrag kan veranderen. Hoofdpijn, moeheid, je rusteloos voelen en concentratieproblemen zijn een aantal veelbekende signalen van stress. En dat is natuurlijk niet wat je wilt!

Een kerst zonder stress

Wist je dat voeding en het ervaren van stress zeer met elkaar in verbinding staan? Tijdens de feestdagen neem je andere voeding tot je dan normaal, wat invloed heeft op hoe jij je voelt. Maar stress op zichzelf kan er óók voor zorgen dat je een ander eetpatroon aanneemt. Door te zorgen voor een betere balans kun je stressgevoelens verminderen, dan wel voorkomen. Bewustwording van dit proces en je eigen keuzes hieromtrent is de eerste stap!

Leefstijlcoaching

Een gezonde en stressarme leefstijl behelst dus aandacht voor lichaam én geest. Daarom bestaat leefstijlcoaching uit aandacht voor voeding, leefstijl, orthomoleculaire therapie en stresscounseling. Tijdens een persoonlijke intake in mijn praktijk Vitaal en Gezond bespreek ik samen met jou je doelen en klachten, om zo een goed beeld te krijgen van jouw unieke situatie. Dit totaalplaatje wordt aangevuld met de uitslagen van de verschillende metingen.

Haalbare doelen

Zo kijken we naar bloeddruk en eventueel bloedsuiker, een bodyscanmeting (gewicht, vet- en vochtpercentage, BMI, etc.), en een bioresonantiemeting (o.a. vitaminen en mineralen). Met al deze informatie stellen we een behandelplan samen, waarin we – als je dat wilt – stressreductie mee kunnen nemen. Hierbij is het van belang goed te kijken naar wat bij je past, want het stellen van haalbare doelen is fundamenteel om ze daadwerkelijk te behalen. We gaan samen aan de slag, waarbij ik je voorzie van allerlei handige tips, trucs en recepten.

Met trots terugkijken

Merk je gaandeweg dat je (nieuwe) gezonde voedingspatroon en leefstijl je rust geeft? Heel fijn! Natuurlijk is het niet alleen zinvol voor tijdens de feestdagen, maar ook daarna. Na verloop van tijd kunnen we de eerder benoemde metingen herhalen, om zo de behaalde resultaten zichtbaar te maken. Zo weten we hoezeer je gezondheid verbeterd is, en kun je met trots terugkijken op je behaalde resultaten!

Meer weten over Vitaal en Gezond?

Als orthomoleculair therapeut bij Vitaal en Gezond ondersteun ik je graag op weg naar een optimale gezondheid en verantwoorde leefstijl. Mijn specialisaties zijn voeding, orthomoleculaire therapie, vitaliteit en stresscounceling. Optimale gezondheid gaat veel verder dan voeding en beweging alleen. Ik help je graag in het proces van bewustwording en het maken van de stappen die goed zijn voor jou!

Meer weten?

Orthomoleculair therapeut Jennifer Steevensz: 'Mijn specialisaties zijn voeding, orthomoleculaire therapie, vitaliteit en stresscounceling. Optimale gezondheid gaat veel verder dan voeding en beweging alleen. Ik help je graag in het proces van bewustwording en het maken van de stappen die goed zijn voor jou!'

Vitaal en Gezond
Heilige weg 27 | 8861 CZ Harlingen | 06-23886557 |
| www.vitaalengezond.nl
Deel dit artikel